Haberler

Döşemealtı Gençlerinin Gözdesi Al Yazma Folklor Kulübü

Döşemealtı İlçesinde 400 lisanslı sporcuya ulaşan, Al Yazma Folklor ve Spor Kulübü, Belediye Başkanı Turgay Genç’i ziyaret ederek, sezon öncesi çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Döşemealtı İlçesinde 400 lisanslı sporcuya ulaşan, Al Yazma Folklor ve Spor Kulübü, Belediye Başkanı Turgay Genç'i ziyaret ederek, sezon öncesi çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Döşemealtı İlçesi'nde 2003 yılından bu yana minikler (11-14 Yaş), Gençler (14-15 Yaş) ve 18 yaş üstü büyükler kategorisinde faaliyetlerini sürdüren Türkiye çapında başarıları bulanan, Al Yazma Folklor ve Spor Kulübü Başkanı ve ekibi Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç'i ziyaret edip, yeni sezon öncesi yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek 14-15 yaş kategorisinde Semazen grubu oluşturduklarını söyleyen Döşemealtı Al Yazma Folklor ve Spor Kulübü Başkanı Şenol Berber, grupta yer alanların tamamının Döşemealtı İlçesi'nde yaşayan çocuklardan oluştuğunu açıkladı. Kulüp bünyesinde Türkiye yöresel halk oyunlarının yanı sıra vücut perkinsonu (Macar ritim) çalışmalarının da yapıldığı belirtildi.

400 LİSANSLI SPORCU

Ekim ayı içerisinde yeni sezon hazırlıklarının başlayacağını bildiren Berber, "Kulübümüz bünyesinde 250 tanesi Türkiye Halk Oyunları Federasyonu, 150 tanesi de Antalya Gençlik Merkezi lisanslı olmak üzere 400 civarında gencimiz kayıtlı. Ağırlıklı olarak Batı Akdeniz yöresi olmak üzere Türkiye'nin her bölgesine yönelik folklorik çalışmalar yapıyoruz. Şubat-Mart aylarında da önce il bazında, ardından da bölgesel yarışmalara katılarak hem ilçemizi tanıtıyoruz, hem de elde ettiğimiz başarılarla gençlerimize yeni ufuklar açıyoruz" dedi.

YENİ SAHNE

Kulüp çalışmalarını yakından takip ettiğini dile getiren Başkan Turgay Genç, kulübün Yeşilbayır Mahallesindeki Kültür Merkezi'n ana sahne olarak kullanabilecekleri müjdesini verdi.

Başkan Genç, "Genç kardeşlerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutmak beraberinde kültür, sanat ve spor gibi sosyal, sportif ve kültürel branşlara teşvik etmek amacıyla belediye olarak üzerimize düşen ne varsa yapıyoruz, yapmaya da kararlıyız. Bu anlamda Yeşilbayır Mahallemizde ki kapalı pazaryerinde yer tahsisi yapılmıştı, istenilmesi halinde Kültür Merkezimizin içerisinde ki ana sahneyi de gençlerimizin kullanımına açabiliriz" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turgay Genç Döşemealtı Antalya Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title