Haberler

Döşemealtı Belediyesi'nden Gençlik Haftası Kutlamaları

Döşemealtı Belediyesi Geleneksel Nar Festivali kapsamında düzenlediği Yağlı Pehlivan Güreşlerini bu yıl Gençlik Haftası programına dahil etti.

Döşemealtı Belediyesi Geleneksel Nar Festivali kapsamında düzenlediği Yağlı Pehlivan Güreşlerini bu yıl Gençlik Haftası programına dahil etti.

Döşemealtı Belediyesi, tarafından bu yıl 15-22 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek 'Gençlik Haftası' kutlamaları için hazırlıklar tamamladı. Gençlik haftası kutlamaları, ata sporu yağlı pehlivan güreşleriyle başlayıp, fener alayı, konser, bisiklet şenliği ve doğa yürüyüşü ile tamamlanacak. Daha önce Geleneksel Nar Festivali kapsamında düzenlenen Yağlı Pehlivan Güreşleri bu yıl Gençlik Haftası programına dahil edildi. Yeniköy Stadında yapılacak olan güreşlere tarihi Elmalı ve Kırkpınar güreşlerinin son başpehlivanı aynı zamanda Kırkgöz Döşemealtı Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Orhan Okulu'nun yanısıra Türkiye'nin önemli başpehlivanları katılacak. Döşemealtı güreşleri 15 Mayıs Pazar günü Yeniköy stadında gerçekleştirilecek. Döşemealtı güreşlerine 38'i başpehlivan toplam da 550 güreşçi katılıyor.

Gençlik Haftası etkinlikleri 18 Mayıs Çarşamba günü 'Gençlik Atamızın İzinde' Fener Alayı yürüyüşü gerçekleştirilecek. Bu yıl ikincisi düzenlenecek fener alayı saat: 18.00'de Belediye önünde başlayıp Atatürk Caddesi'nde devam edecek. Fener alayına katılacaklara belediye tarafından meşale ve Türk bayrakları dağıtılacak.

SEVCAN ORHAN VE VOLKAN KONAK KONSERİ

Fener Alayı'nın hemen ardından Belediye binası önünde ünlü sanatçılar Sevcan Orhan ve Volkan Konak sahne alacak. Saat 20.00'de başlayacak halk konserinin bir başka önemi de Döşemealtı'nın ilk kent meydanı projesinin yapılacağı alanda ki son organizasyon olması. İhalesi tamamlanan kent meydanı projesi 1 Ocak 2017 yılına yetiştirilmesi planlanıyor.

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN BİSİKLET ŞENLİĞİ 21 MAYIS CUMARTESİ GÜNÜ

Gençlik Haftası bünyesinde ki bir başka etkinlik de 'Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklet Şenliği' programı. 21 Mayıs Cumartesi günü Belediye binası önünde toplanacak bisikletseverler geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Atatürk Caddesi'nden Yeşilbayır Mahallesi'ne oradan da Evdirhan Kervansarayı'nı takiben Düzlerçamı Mesire Alanı'na varılacak. Her yaştan bisikletseverin katılabileceği organizasyon sabah 10.00'da başlıyor.

Gençlik Haftası kutlamalarının son programı doğa gönüllülerine ayrıldı. Döşemealtı İlçesi'ne adını veren antik döşemeyol da gerçekleştirilecek 'Gençlik Döşemeyol'da programı, 22 Mayıs Pazar günü yapılacak. Doğa dostlarıyla sabah 09.00'da belediye binası önünde buluşup araçlarla döşemeyolun bulunduğu Kovanlık Mahallesi'ne geçilecek. Yaklaşık 1.5-2 saatlik yürüyüşe çok sayıda doğaseverin katılması bekleniyor. Gençlik Haftası etkinlikleri Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde programlandı ve belediye birimlerinin tamamı görev aldı.

ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

Döşemealtı Belediyesi tarafından bu güne kadar düzenlenmiş en kapsamlı Gençlik Haftası programı için aylar öncesinden başlayan çalışmaların son aşamaya geldiğini bildiren Belediye Başkanı Turgay Genç, " Bilindiği gibi her yıl 19 Mayıs günü Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmaktadır. Bizde bu bayramı halkımızın her kesimiyle layıkıyla kutlamak istedik.Tüm etkinlikleri özenle belirleyip çalışmalarımızı da o doğrultu da yaptık. Yağlı Pehlivan Güreşleri'yle start alacak gençlik haftası kutlamaları toplam da 8 gün boyunca devam edecek. Antalya'nın en genç ilçesi Döşemealtı'na yakışır bir kutlama olacağını inanıyor ve başta Döşemealtı halkım olmak üzere tüm Döşemealtılı dostlarımızı İlçemize davet ediyorum" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sevcan Orhan Döşemealtı Yeniköy Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title