Haberler

Dörtyol'da Öğrencilerden "100. Yılında 100 Fidan" Etkinliği

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. Yılı kapsamında gerçekleştirilen “100 fidan” etkinliğinde fidanlar toprakla buluştu.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. Yılı kapsamında gerçekleştirilen "100 fidan" etkinliğinde fidanlar toprakla buluştu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, MKÜ Dörtyol Meslek Yüksekokulu ve Fen Lisesi işbirliği ile "Çanakkale Zaferinin 100. Yılında 100 Fidan" projesi kapsamında öğrenciler ve proje paydaşlarınca deniz sahili, okul bahçesinde 100. Yıl anısına fidan ekimi gerçekleştirildi.

Fen Lisesi Müdürü Servet Er, "Vatanı için atalarımızın ellerindeki imkanlarla dünyanın en güçlü ve modern silahlarına karşı canı pahasına 'Çanakkale Geçilmez' diyerek verdiği mücadele ile dünyanın en güçlü ordularını bozguna uğratarak dünya tarihine altın harflerle yazılan bir zafer olan 18 Mart Çanakkale Zaferi ülke insanımızın ortak değeridir. 100. yılını kutladığımız ve şehitlerimizi bir kez daha yadettiğimiz bu zafer kutlamaları kapsamında günün anısına öğrencilerimizle birlikte fidan ekimi yaptık emeği geçen ve etkinliğimize destek verenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Öğrenciler ellerine aldıkları fidanları birlikte ekerek toprakla buluşturarak ilk can sularını verdiler. - HATAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dörtyol Yerel Haberler

title