Haberler

Dört Bin Kişi Aynı Anda Spor Yaparak Bir Dünya Rekoru Kırdı

Güncelleme:

Dünyanın önde gelen beslenme şirketi, sağlıklı, hareket dolu ve iyi yaşam için topluma örnek olmaya devam ediyor.


Herbalife'ın organizasyonuyla tüm dünyada on binlerce sporsever, 7 Mart 2015 tarihinde yerel saat ile saat 09.00'da yeni bir dünya rekoru kırmak için bir araya geldi. Dünyada 80 ayrı ülkede 150'yi aşkın şehirde aynı gün aynı saatte herkesin aynı egzersiz hareketlerini yaptığı etkinlikte, katılımcılar Guinness Dünya Rekoru'nu kırmak için ter döktü. Los Angeles şehir merkezinde LA Live Plaza Meydanı'nda 4 bin kişilik Herbalife takımı dünya rekorunu kırmayı başardı.

Türkiye genelinde 12 şehirde aynı anda spor yaptılar

Türkiye genelinde İstanbul, Eskişehir, Konya, Tokat, Zonguldak, Isparta, İzmir, Bolu, Bilecik, Bursa, Sakarya ve Çorum'da sporseverler dünya rekoru denemesine katıldı. Etkinlik öncesinde www.worldrecordworkout.com adresine kayıt olarak resim ve video görüntüleri ile rekor denemesini destekleyen katılımcılar, 7 Mart 2015 sabahı kendi şehirlerinde buluştular. Türkiye'den de yaklaşık 800 kişi özel etkinlikle biraraya gelerek egzersiz yaptı.

Herbalife, Dünya çapında katılımlarla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başardı. Bir önceki dünya rekoru 1045 kişiyle kırılmıştı.

İstanbul'un 2 yakasında, Bostancı Club Sporium ve Kuştepe halı sahalarında gerçekleştirilen rekor denemesine katılan Herbalife üyeleri heyecanlı dakikalar yaşadı.

Türkiye'deki dünya rekoru denemesine liderlik eden eski milli jimnastikçi Herbalife Spor Danışmanı Ebru Karaduman ise şunları söyledi: "Bu rekor denemesiyle sporun hayatımızın vazgeçilmez bir alışkanlığı olması gerektiğine dikkat çekmek istedik. Spor yapmak sadece vücudumuzun estetik bir güzelliğe kavuşması için değil vücut direncimizi artırmak ve ileriki yaşlarda karşılaşabileceğimiz olası sorunlara karşı tedbirlerimizi almak için de son derece önemli. "

Herbalife CEO'su Michael Johnson ise yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın her köşesinden etkinliğe katılan Herbalife üyeleri ve destekçilerinin sağlıklı yaşam için sporun önemini bir kez daha vurgulama imkanı bulduğunu söyledi.

Kaynak: Bültenler / Sağlık

Los Angeles Eskişehir İstanbul Türkiye Sağlık Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title