Haberler

Donanma ve Gölcük" Tarihi Fotoğraf Sergisi

Kocaeli'de "Donanma ve Gölcük" konulu tarihi fotoğraf sergisi açıldı.

Kocaeli'de "Donanma ve Gölcük" konulu tarihi fotoğraf sergisi açıldı.

Donanma Komutanlığının arşivindeki fotoğrafların yer aldığı sergi, Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi'nde izlenime sunuldu.

Gölcük Belediyesi ve Kent Konseyi iş birliğiyle açılan sergide, ilçenin tarihi ve Donanma Komutanlığı ile bağı gözler önüne seriliyor.

Kaymakam Adem Yazıcı, yaptığı açıklamada, Donanma Komutanlığının ilçeyle bütünleştiğini belirtti.

Donanmanın, ilçenin göz bebeği olduğunu vurgulayan Yazıcı, "Donanmamız kültür ve sanat etkinliklerinde Gölcük'e çok faydalı olmuştur. Donanmamızın tarihinin bilinmesi, en önemli etkenlerimizden biridir. Sergide donanmamızın ve ilçemizin tarihini öğreniyoruz" ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ise Donanma Komutanlığı ve tersanesinin kurulmasıyla ilçede yaşamın daha da canlılık kazandığını vurguladı.

Donanma ve Gölcük'ün "etle tırnak" gibi ayrılmaz olduğunu ifade eden Ellibeş, "Gölcük'teki 1999 depreminde bir tehlike yaşadık. Çünkü donanmanın ilçemizden ayrılma kararıyla karşı karşıya kalmıştık. Çeşitli görüşmeler sonucunda, Gölcük ile bütünleşen donanmamızın, Gölcük'te kalması kararı verildi. Donanmanın ilçemize kültürel bakımında büyük destekleri var" değerlendirmesinde bulundu.

Gölcük Kent Konseyi Başkanı Metin Şentürk de çalışmaya büyük katkı sağlayan Donanma Komutanlığına teşekkür etti.

Sergi, 27 Aralık'ta sona erecek.

Kaynak: AA / Yerel

Gölcük Belediyesi Mehmet Ellibeş Adem Yazıcı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title