Haberler

Donanma Gemileri Halkın Ziyaretine Açıldı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Foça Deniz Üssü ve Türk donanmasının korvet ve hücumbotları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, vatandaşların ziyaretlerine açıldı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Foça Deniz Üssü ve Türk donanmasının korvet ve hücumbotları, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, vatandaşların ziyaretlerine açıldı.

Foça Deniz Üssü ve Foça Kaymakamlığınca Cumhuriyetin kuruluşunun 92. yıl dönümü kapsamında düzenlenen programda, aralarında çocuklar, şehit yakınları ve gazilerin de bulunduğu vatandaşlar Deniz Üssü'nü gezdi.

3'üncü Hücumbot Filotilla Komodoru Deniz Albay Hakan Öktenay'ın karşıladığı vatandaşlar, kendilerine rehberlik eden komutanlarla birlikte üsteki korvet ve hücumbotları yakından görme imkanı buldu.

Gemilerin köprü bölümüne çıkan vatandaşlara geminin faaliyetleri ve seyrüsefer cihazları hakkında bilgi verildi.

Geziye katılan 11'inci sınıf öğrencisi Berkant Yazar, savaş gemilerini gezmekten mutlu olduğunu ifade ederek, "Lise öğrencisiyim ileride ben de babam gibi denizci olmak istiyorum, komutanlar çok güzel bilgi verdiler hepsine teşekkür ederiz" dedi.

Recep Aydın ise kendisinin daha önce savaş gemilerini gezme imkanı bulduğunu belirterek, 3,5 yaşındaki oğlunun gemilerle ilk kez tanıştığını  ifade etti. Gezi sırasında oğlu Ali'nin hiç sıkılmadığını ve cihazlara merakla baktığını anlatan Aydın, Türk donanmasıyla gurur duyduğunu vurguladı.

Geziye kızı ve eşiyle katıldığını belirten Ebru Altıok da "Gurur verici bir gezi oldu, kızımın da cumhuriyetçi ve milliyetçi olarak yetişmesini istiyorum. Onun için de anlamlı bir gezi oldu" dedi.

Şehit yakını Çetin Yılmaz ziyaretten büyük mutluluk duyduklarını ve üstte görevli personel tarafından yakın ilgiyle karşılaştıklarını belirtti.

Etkinlik kapsamında, ziyaretçiler TCG Bandırma korveti ve TCG Martı hücumbotu ile seyir yapma imkanı da buldu.

Kaynak: AA / Yerel

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Aydın Türk 29 Ekim Foça Yerel Haberler

title