Haberler

Dolmabahçe'nin Müezzini Diyaneti Dava Etti

Güncelleme:

Gezi Parkı olayları sırasında, Camii'de içki içildi" iddialarını yalanlayan Müezzin Fuat Yıldırım, kendisini Kayabaşı köyüne süren Diyanet'e dava açtı. Diyanetin avukatı ise müezzini eylemcileri yönlendirmekle suçladı.

Taksim Gezi Parkı olayları sırasında, "Dolmabahçe Bezmiâlem Valide Sultan Camii'nde içki içildi" iddialarını yalanlayan Müezzin Fuat Yıldırım sonrasında Başakşehir'e bağlı Kayabaşı köyüne sürgün edilmişti. Yıldırım 'tenzili rütbe' gerekçesiyle Diyanet'e dava açtı.

İL DURUŞMU DÜN YAPILDI

İstanbul İdare Mahkemesi'ne açılan davanın dün yapılan ilk duruşmasına müezzin Fuat Yıldırım ile taraf avukatları katıldı. Yıldırım savunmasında, tartışılan olay günüyle ilgili bilgiler verdi.

OLAY GÜNÜNÜ ANLATTI

Taraf'ın haberine göre, olayların başladığı 31 Mayıs ve 1 Haziran'da camide olduklarını söyleyen Yıldırım, ilk gün eylemcilerin yoğunlaştığı sırada öğle namazı vaktinin geldiğini, olayları emniyete haber verdiklerini ancak emniyetten bir yardım alamadıklarını söyledi.

POLİS'DE AMBULANS'DA GELMEDİ

Akşam ve yatsı namazı arasında eylemcilerin yoğunlaştıklarını ve kaos ortamı oluştuğunu söyleyen Yıldırım, yine emniyeti aradıklarını ancak emniyetin "Başınızın çaresine bakın" dediğini söyledi. Kaos ortamı içerisinde camiyi terk etmeme kararı aldığını söyleyen Yıldırım, eylemcilere, "Camiye ayakkabılarınızla girmeyin" şeklinde uyarıda bulunduğunu söyledi. Bu sırada, cami önünün kalabalıklaştığını söyleyen Yıldırım, "Provokasyon olasılığı olduğu için giriş kısmına hasır serdik, orada bazı kişilerin tedavileri yapıldı. Eylemcileri hastaneye gönderemedik. Ambulans caminin olduğu yere gelemiyordu.

BENİ TEK BAŞIMA BIRAKTILAR

Yıldırım, ertesi gün yeniden emniyeti arayarak delil olması bakımından, cami içinin emniyetçe görüntülenmesini istediğini ancak emniyetin yine eleman göndermediğini söyledi. Yıldırım, "Kurumda imam yok, Vali, kaymakam, emniyet yok. Bize 'başının çaresine bakın' dediler. Benim tek derdim kötü bir olay yaşanmasın, camiye kan bulaşmaması içindi" ifadelerini kullandı.

DİYANET ÇIKAN HABERLERDEN MÜVEKKİLİMİ SORUMLU TUTTU

Yıldırım'ın avukatı Ali Tizik de, "Görevi 'toplumu birleştirmek' olan bir memurun ne yapması gerekiyordu. Cami imamı, müftü, görevliler, kaymakam yok. Diyanet sahip çıkmıyor, sahip çıktığında ise tenzili rütbe yapıyor. Müvekkilim basında haberi çıktığı için suçlanıyor" dedi.

DİYANETİN AVUKATI İDDİALARI REDDETTİ

Daha sonra söz alan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın avukatı, dava konusunun bir yerden bir yere nakil işlemi olduğunu, Diyanet'in yer değiştirmek gibi bir uygulaması bulunduğunu dile getirdi.

DİYANET'E GÖRE MÜEZZİN SUÇLU

Avukat, "Bizim görevimiz namaz kıldırmaktır. Oysa bu kişi, bir taraf olmuş ve insanları yönlendirmiş" dedi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Dolmabahçe Sarayı Kayabaşı Taksim Politika Ekonomi Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

500

Yorumlar (14)

KEL:

Bir Müezzin kadar bile Diyanet olamıyor. Diyanet siyasallaşmış, iflah olmaz, yalancı ve dolandırıcılığa çanak ve zemin tutar halde.

30
6
yanıtYanıtla
ah hocam ah:

Hocam daha öğrenemedin mi? Akape dönemindeyiz , yalan konuşacan, 10 yıl sonra diyanet başkanı olurdun . bak bahçelievler belediye başkanının türbanlı akrabası gezi olayları sırasında beni dövdüler diye iftira attı. Tayyipte bunlar türbanlı bacılarımızı dövüyorlar diye ekrana taşıdı. daha sonra Yalanı ortaya çıktı ama kendisi malı götürmüştür

24
5
yanıtYanıtla
vatandaş:

doğruluk, dürüstlük suç olmuş, vay halimize

20
4
yanıtYanıtla
manisalı nevzat:

ALLAH SENDEN RAZI OLSUN GERÇEK MUSLUMAN DİN ADAMİ TAYİBE RAGMEN YALAN SÖYLEMEDİN DİK DURDUN

22
2
yanıtYanıtla
aegMobil-ANDROID:

paralelin adamı olabilir

4
16
yanıtYanıtla
admobilWeb@haberler.com:

O zaman Papazda namaz kıldırabilir sanırım boş içi boş diyanetten ne beklersin

15
5
yanıtYanıtla
Birol:

Sayin hoca bu kadar para alan bir kurum ve AKP nin talimatına göre harekat edecek. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2013 bütçesinden aldığı payla 11 bakanlık bütçesini geride bıraktı. 2012 bütçesinden 3 milyar 891 milyon lira alan Diyanet''e 2013 bütçesinden 4 milyar 604 milyon lira ayrıldı. Diyanet''in yanı sıra savunma harcamalarına ayrılan ödeneklerde de yüksek artış dikkat çekti. 2013 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, MİT Müsteşarlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na toplam 22 milyar 47 milyon lira bütçe ayrıldı.

14
5
yanıtYanıtla
DIYANET KALDIRILSIN:

CAMILER BOMBOS, , AMA HOCALARIN CEBi; TIKA BASA PARAYLA DOLU. . . . BU ÜLKEDE KONTROLÜ HIC YAPILMAYAN BIR KURULUS VARSA, , O , da DIYANETTIR. . . .

12
6
yanıtYanıtla
akoğlan:

sen de yalancı şahitlik yapıverseydin, ne var yani. .

8
8
yanıtYanıtla
periMobil-ANDROID:

bitanenizde delikanlı olsun

12
1
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title