Haberler

Doktorlar Zorla Geri Aldıkları Binadan Çıkmıyor!

Güncelleme:

Şanlıurfa'da Topçu Meydanı'ndaki Aile Sağlık Merkezi'nin taşınması doktorlar tarafından kabul görmedi.

Topçu (Rabia) Meydanı'nın tam ortasında kalan tarihi binaya geri dönmek için aylardır mücadele eden Aile Sağlık Merkezi yetkilileri mutlu sona kavuşurken, bu kez binanın alt yapı eksikleri ve eskiliği sorun olmaya başladı. Meydanın en gözde yeri olan binanın onarımını belediye üstleniyor ancak geri vermemek kaydıyla. Doktorlarla pazarlık eden belediye yetkilileri, Aile Sağlık Merkezi'ni yine proje kapsamında yapılan tuvalet ve lavaboların yerine taşımak istiyor. Böylelikle doktorların bedavaya oturduğu binadan iyi bir gelir elde etmek isteyen belediye, Aile Sağlık Merkezi'nin de daha iyi koşullarda hizmet etmesini sağlamak amacıyla yeni mekanlarını dayayıp döşemeye hazır.

HİÇBİR ALT YAPISI YAPILMAMIŞTI

Suriye'den gelenlerle birlikte yaklaşık 30 bin kişinin bağlı olduğu Bahçelievler 2 Nolu Aile Sağlık Merkezi, meydan projesi tamamlandıktan sonra geçici olarak kaldıkları bina altından tekrar meydandaki binaya taşındı. Başkan Fakıbaba döneminde projede yok sayıldığı için hiçbir alt yapısı yapılmayan binanın hala eksikleri giderilmeye çalışıyor.
Mevcut binanın tadilatının bir an evvel yapılması gerektiğini belirten doktorlar, halka daha iyi hizmet vermek için binanın bakıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

DOKTORLAR: BİZE YENİ BİR BİNA YAPSINLAR

Kendilerine lavaboların yerinin teklif edildiğine dikkati çeken doktorlar, "Bize buradan daha iyi bir yer versinler ya da pazarın üst kısmında yeni bir aile sağlık merkezi yapsınlar. Oraya geçeriz. Lavaboların yeri aile sağlık merkezi olmaya uygun değil. Havasız ve basık. Bize tuvaletlerin yerini mi layık görüyorlar? Ne yapacaklarsa orada yapsınlar" diyerek teklife karşı çıktı.

SENDİKA DA TEKLİFE KARŞI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin böyle bir şeyi Halk Sağlığı Müdürlüğüne teklif ettiğini belirten Sağlık-Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi Zeki Ademoğlu ise, mevcut sağlık ocağından daha iyi bir yer bulunmayana kadar başka bir yerin dayatılamayacağını söyledi. Lavaboların yerinin sağlık çalışanları tarafından uygun görülmediğini kaydeden Ademoğlu, sağlık ocağının tadilatının ve iç bakımının yapılmasından yana olduğunu söyledi.

BELEDİYE: AMACIMIZ DAHA MODERN SAĞLIK MERKEZİ

Ramazan etkinlikleri dolayısıyla meydanda incelemelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı da, meydan üzerinde bulunan binanın onarım ve bakıma ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Biz şimdiki sağlık ocağının yerine lavaboların olduğu yerde daha modern, daha kullanışlı bir aile sağlık merkezi yapıp vermeyi düşündük. Sağlık ocağında çalışan hekimler önce makul karşıladılar. Ancak daha sonra vazgeçtiler" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Rabia Meydanı Şanlıurfa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title