Haberler

Doktorlar Oynadı, Hastalar ve Yakınları İzledi

Ülke genelinde, sağlık çalışanlarının başlattığı 2 günlük iş bırakma eylemi Adana'da da gerçekleştirildi.

Ülke genelinde, Tam Gün Yasası ve Performansa Dayalı Ücret Uygulaması'nı protesto ve özlük haklarının korunması talebiyle sağlık çalışanlarının başlattığı 2 günlük iş bırakma eylemi Adana'da da gerçekleştirildi. Önceden duyurulması nedeniyle hastaların mağdur edilmediği eyleme katılan sağlık çalışanları davul-zurna eşliğinde oynarken, hastalar ve hasta yakınları da onları seyretti.

Adana'da, doktorların, hemşirelerin ve sağlık personelinin 2 günlük iş bırakma eylemi için 'Doktor ne demek?' adıyla düzenlenen şarkı, günde en az 11 defa olmak üzere Adana'da çok dinlenen 5 yerel radyoya verildi. Hastanelerde, sendika temsilcilikleri kanalıyla da vatandaşların görebileceği şekilde, polikliniklere, danışmalara eylemle ilgili afiş ve yazı asılıp, halk bilgilendirildi. Adana'da yapılan bu çalışmalar, hastaların polikliniklerde mağdur edilmelerini önledi. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi, Adana Devlet, Çukurova Devlet ve Adana Numune hastalarında, normalde 2'den fazla sayıda doktorun hasta baktığı polikliniklerde doktor sayısı 1'e indirildi. Eylemden haberi olmayıp gelen hastalardan dileyenler, poliklinikte nöbetçi kalan doktora muayene oldu. Fizik, tedavi gibi işlemlerin uzun sürdüğü polikliniklerde hastalara bakılmadı, durumu acil olanlar dışındaki hastalar da ameliyat edilmedi.

EYLEMİN MASKOTU

Balcalı Hastanesi'nde saat 09. 00'dan itibaren işi bırakan sağlık çalışanları davul-zurna eşliğinde oynadı. Doktorlar, hemşireler ve sağlık personeli karşılıklı göbek atarken, poliklinik hizmeti alamayan hastalar ve hasta yakınları da onları izledi. Uzun süredir böbrek rahatsızlığı nedeniyle hastanede tedavi gören soyadı öğrenilemeyen 3 yaşındaki İlayda da eylemin maskotu oldu. Uzun süredir hastanede olduğu için 'Abla', 'Ağabey' diye seslendiği ve sevdiği doktor ve hemşirelerle karşılıklı oynayan İlayda büyük ilgi gördü. Sağlıkçılar eylemleri sırasında megafonlarla neden eylem yaptıklarını anlattı.

Çalıştıkları hastanelerde toplanıp, Hastaneler Kavşağı'nda buluşacak sağlık çalışanları daha sonra Uğur Mumcu Meydanı'na yürüyüp, eylemlerini burada sürdürecek.

'İmamın doktoru olmayacağız', 'AKP sağlığı zararlıdır' sloganları atan sağlıkçılar, "Taşeronlaşmaya karşı olduğumuz için, kendimizi tüccar, hastalarımızı müşteri olarak görmek istemediğimiz için iş bırakıyoruz. Biz hekimler ve sağlık çalışanları herkesi eşit, ücretsiz, katılım ve katkı payı olmayan nitelikli ve iş güvenceli sağlık hizmeti sunmak istediğimiz için iş bırakıyoruz. Siyasiler tarafından sağlık sisteminin bozulmasının sorumlusu gösterilip, hedef olmak istemediğimiz için iş bırakıyoruz" dedi.

TEPKİ GÖSTERENLER

Hastaların büyük çoğunluğu sağlıkçılarının eylemini seyretmekle yetinip, destek verirken, özellikle Adana dışından Balcalı Hastanesi'ne gelen veya ameliyat için tarih verilmiş olan hastalar eyleme tepki gösterdi. Şanlıurfa'dan geldiğini söyleyen bir kişi, "50 lira yol parası ödeyip geldim ama muayene olamadım. Yol parasını tekrar öderim ama işyerimden tekrar nasıl izin alacağım?" dedi.

Adana Numune Hastanesi'nde bir kişi de "Neden maaşlarını beğenmiyorlar? Biz 700 lira maaşla kendimizi uçurumdan mı atalım?" diye tepki gösterdi. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Bakmadan Geçme

RAMS PARK ALİ SAMİ YEN SPOR TESİSLERİ NEREDE, NASIL GİDİLİR? Galatasaray stadına METRO ile nasıl gidilir? GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI! #127942 Galatasaray KUPA TÖRENİ ne zaman, nerede? #9917 GALATASARAY KAÇ PUANLA ŞAMPİYON OLDU? Galatasaray'ı şampiyon yapan puan kaç? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU MU 2024? Galatasaray kaçıncı kez şampiyon oldu? SÜPER LİG'DE HANGİ TAKIM KÜME DÜŞTÜ? #9917 Süper Lig'e veda eden son takım hangisi? GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917
Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title