Haberler

Doktoralı Eleman Al, Maaşı Devlet Ödesin

Güncelleme:

Devletin yüksek teknoloji üzerine çalışan firmalarda istihdamı artırmak için başlattığı projeye başvurular başladı. Doktoralı personelin maaşının büyük kısmı devletten.

Proje kapsamında doktoralı personel çalıştırmak isteyen işverene maaş desteği verilecek. Özel sektör doktoralı personel alacak, ona ödenecek maaşın 2 yıl boyunca 2 brüt asgari ücret düzeyindeki tutarı devlet tarafından ödenecek. Brüt asgari ücret temmuz ayı itibarıyla bin 273 lira olduğu için, devlet katkısı her ay 2 bin 546 TL olacak.

AMAÇ İSTİHDAMI ARTTIRMAK

Bu rakam, asgari ücrete gelen zamlarla güncellenecek. Desteği hak eden firmalara ödemleri ise 6 aylık dönemler halinde yapılacak. 'Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı' kapsamındaki proje, özgün uygulamaları araştırma projelerinin oluşturulması, kuruluşların mevcut Ar-Ge ve yenilik projelerinin bilimselliğinin yükseltilmesi amacını taşıyor. Çalışma çıktılarının patentlere ve bilimsel yayına dönüştürülmesini isteyen bakanlık, teknolojik yenilikleri bilimsel katkının da artırılmasını hedefliyor.

KİMLER DESTEKTEN YARARLANACAK?

Ar-Ge merkezi işletmeleri, teknoloji geliştirme bölgelerinde faaliyet gösteren sermaye şirketleri ve daha önce TÜBİTAK destek programlarına ilişkin yönetmelik kapsamında yürütülen bir program çerçevesinde en az bir projesi desteklenmiş ve tamamlanmış sermaye şirketleri bu destekten yararlanabilecek. Büyük ölçekli işletmelerde en az 3, küçük ölçekli lerde ise en az 1 yeni doktoralı personel çalıştırma zorunluluğu bulunuyor.

CUMA SON GÜN

'Özel Sektörde Doktoralı Personel İstihdamının Desteklenmesi' projesine cumaya kadar başvuru yapanlar, çalıştırdıkları doktoralı personelin maaşının önemli bir bölümünü devlete ödetilebilecektir. (Kaynak:Sabah)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500

Yorumlar (14)

ALİ:

BEN YÜKSEK LİSANSI BİTİRDİM DOKTORAYA HAZIRLANIYORUM, KURUMLAR ARASI GEÇİŞ İÇİN 4 YILDIR KENDİMİ PERİŞAN ETTİM, YANDAŞ OLMADINMI YAPMIYORLAR, BUNDAN EMİNİMKİ DOKTORAYI BİTİRSEM YİNE YANDAŞ OLMADIĞIM İÇİN ALMAYACAKLAR, OKUMA HEVESİM KALMADI.

26
4
yanıtYanıtla
Yorum:

Bu ülkede kpssiz sahte diploma torpille işe alma ve meslek liselerine önem vermedikçe teknolojisi gelişemez bir yüzyıl daha çinin amerikanın hamallığını yapar

19
2
yanıtYanıtla
budur:

amaç yandaşlara bedava personel kazandırmak olmasın.

12
7
yanıtYanıtla
muammerkonak:

devlet teşvik ediyor daha ne istiyorsunuz beyin göçünü durdurmakiçin ülkenin teknolojide istenen seviyeye ulaşması için bu tür teşvikler verilmeli yürü türkiye seni kim tutar. varki vere biliyrsun, bak yunanistana ekmek parasına muhtaç.

10
8
yanıtYanıtla
dr:

Mesele teşvik verilip verilmemsi değil, verilen teşvikin amaca uygun kulanılıp kullanımadığının denetlenmesi olayıdır. Köylü vatandaşa üç koyunu sattı diye fatur çıkaran devlet trilyonları götürenlerle ahbap geçinmektedir.

14
3
yanıtYanıtla
D.F:

EKONOMİNİN İYİYE GİTMESİ DEMEK YATIRMLARIN YAPILMASI , KİŞİ BAŞINA GELİRİN ARTIRILASI ANCAK KİŞİ BAŞINA GELİRİN AN BİN DOLAR OLDUĞUNU SÖYLEYENLERE SORMAK GEREKİR . ONBİN DOLAR KŞİ BAŞINA GELİR VARSA KŞİLER ARASINDAKİ MAAŞ DENGESİZLİĞ NEDEN GİDERLMİYOR ?GAYRI SAFİ MİLLİ HASILANIN YÜKSELDİĞİ BİR ÜLKEDE EKONOMİ REFAH SEVİYESİ YÜKSELİR. DEVLET ASLINDA YOKSUL VATANDAŞININ HERZAMAN YANINDA OLMALIDIR. 1000 TL İLE ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNMEYE ÇALIŞANLAR MUTSUZ VE ENDİŞELİLER

10
2
yanıtYanıtla
CEF:

HERGİN NE BU PARA DESTELERİ AÇ TAVUĞA BUĞDAY GÖSTERİR GİBİ. . . LANET OLSUN, YOKSULLAR İLE BUKADARDA DALGA GEÇİLMEZ Kİ, YA DESTE DESTE PARA RESİMLERİ YA DA HIRSIZLARIN YOK YOK SOFRALARI

9
2
yanıtYanıtla
YÜYÜYÜN DMO ZADELER..:

Kadıköy E 5 Karayolu üzerinde bulunan DMO depolarına el konularak YENİ NESİL YANDAŞ YETİŞTİRME merkezi açıldı. Lisans mezunu vermeden, DOKTORA öğrencisi alındı. . Şimdi DMO ZADELER e ekstre yüksek ücret ve HAZİNEDEN. . Yeni hazine TALAN yöntemi. .

9
0
yanıtYanıtla
ömer:

ulan ilkokul mezunlarının genel müdür olduğu bir memlekette doktora okumak ancak aptallık olur beee ben zaten yakında tüm kpss siz memur olanlar hakkında toplu suç duyurusunda bulunacağım adalet varsa yerine gelir herkese çağrı yapıyorum lütfen torpilli memur olan herkesi savcılığa verin hakkınızı yedirmeyin.

9
0
yanıtYanıtla
dr:

Yine danışıklı döğüştür. Her zaman olduğu gibi ilgili kişi ve kuruluşlara önceden duyurulmuş(El altından) gerekli şartlar oluşturulmuş, sıra ulufe dağıtmaya gelmiştir. Cinliklere çok fena kafamız çalışıyor. Olampiyatlara cinlik yarışlarını dahil ettirmeliyiz. Madalyalar bizimdir.

7
2
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title