Haberler

Doktor Kardan Köye Gidemedi, Cenaze 4 Gün Bekletildi

Güncelleme:

Zonguldak'ın Ayvatlar Köyü'nde, yaşlılığa bağlı rahatsızlık sonucu evde ölen 82 yaşındaki Ali Aydın'ın cenazesi, doktorun ölüm belgesi düzenlemek için, yolu kardan kapanan köye gidememesi nedeniyle 4 gün bekletildi.

Zonguldak'ın Ayvatlar Köyü'nde, yaşlılığa bağlı rahatsızlık sonucu evde ölen 82 yaşındaki Ali Aydın'ın cenazesi, doktorun ölüm belgesi düzenlemek için, yolu kardan kapanan köye gidememesi nedeniyle 4 gün bekletildi. Yolun açılmasıyla bugün itfaiye tarafından köye ulaştırılan doktor ölüm belgesini düzenledikten sonra cenaze toprağa verildi.

Ayvatlar Köyü'nde oturan Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan emekli maden işçisi 3 çocuk babası Ali Aydın, geçen cuma günü yaşlılığa bağlı rahatsızlık sonucu evde hayatını kaybetti. Ailesi ölüm belgesi düzenlenmesi için Sivriler Beldesi'ndeki aile hekimine haber verdi. Ancak doktor, belde ile köye arasındaki 20 kilometrelik yolun kar nedeniyle ulaşıma kapanması üzerine cenaze evine gidemedi. Bunun üzerine Ali Aydın'ın oğlu 65 yaşındaki Ramazan Aydın, İl Özel İdaresi'ni arayarak cenazesi olduğunu söyledi ve yolun açılmasını istedi. Ancak iddiaya göre ekiplerin yetersiz olması nedeniyle yol ulaşıma açılamadı. Köyde elektriklerin de kesilmesi nedeniyle cami morguna götürülmeyen cenaze, evde soba yakılmayan odaya konularak bekletildi.


Köy yolu, dün akşam saatlerinde İl Özel İdaresi ekipleri tarafından açıldı. Kar nedeniyle beldedeki Aile Hekimliği'ne gidemeyen doktor, bugün Kozlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekibi tarafından Kozlu İlçesi'ndeki evinden alınarak köye götürüldü. Bu sırada, daha önce evde yıkama işlemi tamamlanan Ali Aydın'ın cenazesi omuzlarda yaklaşık 500 metre taşınarak köy meydanına çıkarıldı. İkindi ezanının okunmasına rağmen doktorun gelmemesi üzerine cenaze namazının kılınmasına karar verildi. Namazın kılınmasından yarım saat sonra gelen doktor, cami morgunda ölüm belgesini düzenledi. Ali Aydın'ın cenazesi daha sonra köy mezarlığında toprağa verildi.


Ramazan Aydın, cenazesini 4 gün sonra defnebildiğini söyleyerek şöyle konuştu:


"Bugün doktor geleceği söylendi. Ben de cenazemi hazırladım. Dün akşam Sivriler Beldesi'nden yolu açtılar. Benim evimin önü olan 500 metreyi cenazem olmasına rağmen açmadılar. 4 gündür babamı evde bekletmelerini anlamıyorum. Doktor dün de geleceğini söyledi, gelmedi. Bu nasıl rezalettir. Her yeri aradık ama bir sonuç alamadık. Ancak bugün defin yapabildik."

- Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Ali Aydın Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Carl Jung'dan Hayatı Değiştirecek 10 Alıntı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis ne görüştü, konu ne? 13-14 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 13 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 13 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Kavurma yaparken nelere dikkat edilmeli? Sert olmaması için ne yapmalı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI MAÇI NEREDE OYNANACAK? ZTK hangi statta ne zaman oynanacak? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! 2024'te En Kolay İş Bulan Meslekler Hangileri? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title