Haberler

Doğum Fotoğraflarını Türkiye Güzeli Çekiyor

1996 yılında yapılan Türkiye Güzellik Yarışması'nda üçüncü olan ve ardından çeşitli dizilerde oyunculuk yapan Sedef Hülagü, oyunculuğu bırakıp 6 yıldan bu yana Antalya'da hayata gözlerini açan bebekleri fotoğraflıyor Hülagü: "Babamın fotoğrafçı olmasına rağmen sadece torununu çekmesi, beni hiç çekmemesinden.

SİNAN ÖZMÜŞ - Türkiye eski güzelliklerinden Sedef Hülagü, 6 yıldır Antalya'da doğan bebeklerin dünyaya ilk bakışlarını, anne ve babalarının mutluluğunu fotoğraflıyor.

Hülagü, 1996 Türkiye Güzellik Yarışması'nda üçüncülük derecesi almasının ardından modellik hayatına başladı, çeşitli dizilerde oynadı. Evlenmesinin ardından Antalya'ya dönen Hülagü, oyunculuğu bırakarak babası Refik Bildik'in mesleği olan fotoğrafçılığı devam ettirmeye karar verdi.

Çocukluğuna ait fotoğraflarda gördüğü eksiklik üzerine 6 yıl önce özel hastanelerin doğumhanelerine girerek doğum fotoğrafları çekmeye başlayan Hülagü, bugüne kadar yaklaşık bin çocuğun dünyaya gelişine tanıklık etti.

İstanbul'da oyunculuk ve fotomodellik kariyeri

Hülagü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babası Refik Bildik'in teşvikiyle katıldığı 1996 yılı Türkiye Güzellik Yarışması'nda üçüncü olduğunu, yarışmanın ardından mesleği olan hostesliğe döndüğünü söyledi.

Eşi Uzay Hülagü ile tanışmasının ardından onun desteğiyle İstanbul'a yerleştiğini anlatan Hülagü, yaklaşık 5 yıl boyunca profesyonel oyunculuk ve fotomodellik yaptığını kaydetti.

Hülagü, oyunculuk döneminde "Böyle mi Olacaktı",  "Çiçek Taksi", "Haram Geceler",  "Bizim Mahalle", "Canısı", "Affet Bizi Hocam" ve "Marziye" dizilerinde oynadığını, daha sonra çocuk yapma istekleri nedeniyle eşiyle Antalya'ya döndüklerini belirtti.

Antalya'da baba mesleği ve ustalık belgesine sahip olduğu fotoğrafçılığa başladığını dile getiren Hülagü, şöyle konuştu:

"Babam fotoğrafçı olmasına rağmen sadece torunlarının fotoğraflarını çeker. Hiç aile olarak çekmez. Aile fotoğrafımız yoktu. Babamın fotoğrafçı olmasına rağmen sadece torununu çekmesi ve beni hiç çekmemesinden dolayı doğum fotoğrafçısı olmaya karar verdim. Bu işe başladığımda internetten yaptığım araştırmada, sadece bebekleri ve annelerini çektiklerini gördüm. Anne ve bebeğin fotoğrafını çekilir ancak anneanneyi, babaanneyi, dedeyi görmüyorlardı. Ağlayan bir anneanne, babaanne gördüğünüz zaman kimse onun fotoğrafını çekmez. O bir andır, bakıştır. O anları yakalamayı seviyorum."

"Eline makineyi alan doğum fotoğrafçısıyım diye çıkıyor"

Doğum fotoğrafçılığına başladığında doğumhanede nasıl davranacağı yönünde eğitim aldığını ifade eden Hülagü, çekimler sırasında hiçbir şekilde doktorların çalışmasını engellemediğini söyledi.

Doğumhaneye maske, bone ve steril kıyafetlerle girdiğini anlatan Hülagü, şöyle devam etti:

"Günümüzde doğum fotoğrafçılığının nasıl yapıldığını bilmeden doğuma girip çekim yaparken yanlış işler yapan insanlar var. Bunları duyunca üzülüyoruz. Sonuçta emek, tecrübe ve başarıyla bir yerlere gelmişiz. Birdenbire bu meslek insanların gözünde öyle parladı ki eline makineyi alan 'doğum fotoğrafçısıyım' diye çıkıyor."

- Bazen 1-2, bazen 7-8 saat doğumhanede kalıyor

Normal doğum yapacak ailelere, "Saat kaç olursa olsun doktorunuzu aradıktan sonra beni arayın" dediğinin altını çizen Hülagü, bu sayede aileyle aynı anda hastaneye gittiğini belirtti.

Hülagü, "Bebeğin doğumu bazen 1-2, bazen 7-8 saati bulabiliyor. Bebek doğduktan sonra da çekimlerini yapıyorum. Bugüne kadar yaklaşık bin doğuma girerek özel anlarını fotoğrafladım. Doğumun yanı sıra insanların bekleyiş anını yakalamayı seviyorum" şeklinde konuştu.

"Türkiye güzeli nasıl oldun" sorusu

Doğum fotoğrafçılığı için kendisine başvuran ebeveynlerin yaptıkları araştırmada kendisinin Türkiye üçüncü güzeli olduğunu öğrendiklerinde hoşlarına gittiğini vurgulayan Hülagü, "Türkiye güzeli nasıl oldun", "Neden bıraktın" şeklinde sorularla karşılaştığını söyledi.

Oyunculuk ve fotomodellik sayfasını kapattığı için çok fazla bilgi vermediğini kaydeden Hülagü, "Evet, oldu bitti. İyi ki yaşanmış. İyi ki yaşamışım. İyi ki babam göndermiş. Bu sayede eşimle tanıştım" dedi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Güzellik Yarışması İstanbul Antalya Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title