Haberler

Doğubayazıt'ta Gergin Anlar

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde, Polise ve İş Yerlerine Saldıran Göstericilere, Güvenlik Güçleri Müdahalede Bulundu.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, terör örgütü PKK'nın sivil yapılanması KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonları protesto amacıyla yapılan basın açıklamasının ardından polise ve iş yerlerine saldıran göstericilere, güvenlik güçleri müdahalede bulundu.

İlçe merkezindeki Barış ve Demokrasi Binası önünde bir araya gelen parti üyeleri son günlerde düzenlenen KCK operasyonunu protesto amacıyla basın açıklaması düzenlendi. BDP Iğdır milletvekili Pervin Buldan'ın yaptığı basın açıklamasının ardından bazı partililer, çevredeki iş yerlerine ve polislere taşla saldırdı.

Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan ve yolu trafiğe kapatan eylemcilere polis, biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Ara sokaklara kaçan göstericilerin burada eylemlerini sürdürdüğü, cezaevine taşla saldıran bazı göstericilerin gözaltına alındığı bildirildi.

Güvenlik güçlerinin hafta içerisinde çeşitli illerde KCK'ya yönelik operasyon gerçekleştirmesi ve Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş'in de aralarında bulunduğu 36 kişinin gözaltına alınması üzerine terör örgütü Doğubayazıt'ta esnafa kepenk kapattırdı. Gece saatlerinde ev ve işyerlerine terör örgütü yandaşları KCK adına bildiri dağıttı. Bildiri üzerine esnaf sabah saatlerinde işyerlerini açmadı. İlçede sadece bir iki tane ekmek fırınının kepenk açtığı görüldü.

KCK'nın eylem çağrısına uyan vatandaşlar BDP ilçe teşkilatı önünde toplanmaya başladı. Kapatılan DTP milletvekili Pervin Buldan'ın da ilerleyen saatlerde Doğubayazıt'a gelerek, partililere hitap etmesi bekleniyor.

YÜKSEKOVA YİNE KARIŞTI

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşulları ve Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) yapılan baskıları protesto ettiklerini söyleyen grup olay çıkardı. Polisin müdahale ettiği eylemciler, taş ve molotofkokteylleriyle güvenlik güçlerine saldırdı. Olaylar üzerine ilçede esnaf kepenk kapattı.

Yüksekova- Şemdinli karayolu üzerinde öğlen saatlerinde toplanan yaklaşık 40 kişilik PKK sempatizanı grup, yola barikat kurup ateş yaktı. Sık sık terör örgütü ve Öcalan lehine slogan atan gruba, polis dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Göstericiler uyarılara taş ve molotofkokteylleriyle karşılık verip ilçe merkezine yürümek isteyince polis gaz bombası ve tazyikli su ile göstericilere müdahale etti.

Ara sokaklara kaçan göstericiler ile polis arasında kovalamaca başlayınca esnaf işyerlerini kapattı. Kısa sürede ilçenin çeşitli yerlerinde toplanan gruplar ateş yakıp eylem yaparken, güvenlik güçleri müdahale etti. Olaylar ara sokaklarda uzun süre devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İbrahim Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Başrolde yine aynı isim var! Galatasaray ve Fenerbahçe oyuncuları arasında kavga çıktı

Bakmadan Geçme

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri! Galatasaray Fenerbahçe seyirci sayısı kaç? Galatasaray Fenerbahçe tribünlerinde kaç kişi var, kaç bilet satıldı? Bein Sports CANLI izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi kimdir? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! (BELLİ OLDU) Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'lerde kimler var? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

Polis olmasa kim bilir neler olurdu! Derbi öncesi Galatasaraylı taraftarlardan Fenerbahçeli kadına tepki

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title