Haberler

Doğubayazıt'ta Gergin Anlar

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde, Polise ve İş Yerlerine Saldıran Göstericilere, Güvenlik Güçleri Müdahalede Bulundu.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, terör örgütü PKK'nın sivil yapılanması KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonları protesto amacıyla yapılan basın açıklamasının ardından polise ve iş yerlerine saldıran göstericilere, güvenlik güçleri müdahalede bulundu.

İlçe merkezindeki Barış ve Demokrasi Binası önünde bir araya gelen parti üyeleri son günlerde düzenlenen KCK operasyonunu protesto amacıyla basın açıklaması düzenlendi. BDP Iğdır milletvekili Pervin Buldan'ın yaptığı basın açıklamasının ardından bazı partililer, çevredeki iş yerlerine ve polislere taşla saldırdı.

Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan ve yolu trafiğe kapatan eylemcilere polis, biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Ara sokaklara kaçan göstericilerin burada eylemlerini sürdürdüğü, cezaevine taşla saldıran bazı göstericilerin gözaltına alındığı bildirildi.

Güvenlik güçlerinin hafta içerisinde çeşitli illerde KCK'ya yönelik operasyon gerçekleştirmesi ve Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş'in de aralarında bulunduğu 36 kişinin gözaltına alınması üzerine terör örgütü Doğubayazıt'ta esnafa kepenk kapattırdı. Gece saatlerinde ev ve işyerlerine terör örgütü yandaşları KCK adına bildiri dağıttı. Bildiri üzerine esnaf sabah saatlerinde işyerlerini açmadı. İlçede sadece bir iki tane ekmek fırınının kepenk açtığı görüldü.

KCK'nın eylem çağrısına uyan vatandaşlar BDP ilçe teşkilatı önünde toplanmaya başladı. Kapatılan DTP milletvekili Pervin Buldan'ın da ilerleyen saatlerde Doğubayazıt'a gelerek, partililere hitap etmesi bekleniyor.

YÜKSEKOVA YİNE KARIŞTI

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşulları ve Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) yapılan baskıları protesto ettiklerini söyleyen grup olay çıkardı. Polisin müdahale ettiği eylemciler, taş ve molotofkokteylleriyle güvenlik güçlerine saldırdı. Olaylar üzerine ilçede esnaf kepenk kapattı.

Yüksekova- Şemdinli karayolu üzerinde öğlen saatlerinde toplanan yaklaşık 40 kişilik PKK sempatizanı grup, yola barikat kurup ateş yaktı. Sık sık terör örgütü ve Öcalan lehine slogan atan gruba, polis dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Göstericiler uyarılara taş ve molotofkokteylleriyle karşılık verip ilçe merkezine yürümek isteyince polis gaz bombası ve tazyikli su ile göstericilere müdahale etti.

Ara sokaklara kaçan göstericiler ile polis arasında kovalamaca başlayınca esnaf işyerlerini kapattı. Kısa sürede ilçenin çeşitli yerlerinde toplanan gruplar ateş yakıp eylem yaparken, güvenlik güçleri müdahale etti. Olaylar ara sokaklarda uzun süre devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

Düştükleri notu görmeniz lazım! Fenerbahçe'den Galatasaray'a maç sonu olay gönderme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title