Haberler

Doğramacı Gözyaşlarıyla Uğurlanıyor

İhsan Doğramacı'yı Uğurlarken İlk Tören Hacettepe Üniversitesi'nde Yapıldı.

YÖK'ün ve Bilkent Üniversitesi'nin kurucusu, Hacettepe Üniversitesi'nin Rektörü Prof. Dr. İhsan Doğramacı için Ankara'da iki ayrı anma töreni düzenlendi.

Prof. Dr. Doğramacı için ilk tören Hacettepe Üniversitesi'nde yapıldı. Prof. Dr. Doğramacı için ikinci tören kurucusu olduğu Bilkent Üniversitesi'nde yapıldı.

Prof. Dr. Doğramacı'nın Türk bayrağına sarılı naaşı, yaşamını yitirdiği Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden alınarak anma töreninin yapılacağı kongre merkezine getirildi. "Kurucumuz, onursal rektörümüz ve hocamız Prof. Dr. İhsan Doğramacı'nın önünde minnetle ve saygıyla eğiliyoruz" yazısının yer aldığı sahnede, Prof. Dr. Doğramacı'nın naaşının önüne profesörlük cübbesi konuldu. Hacettepe Üniversitesi'ndeki törende YÖK Başkanı Prof.Dr.Yusuf Ziya Özcan ile bazı üniversitelerin rektörleri de bulundu.

-BİLKENT'TE DUYGULU ANLAR-

Prof. Dr. Doğramacı için ikinci tören Bilkent Üniversitesi'nde yapıldı. Törene Prof. Dr. İhsan Doğramacı'nın eşi Aysel Doğramacı, çocukları Ali Doğramacı, Osman Doğramacı ile Şermin Savaşçı ile bilim, siyaset ve sanat dünyasından tanınmış isimler katıldı.

Duygulu anların yaşandığı anma töreninde Prof. Dr. Doğramacı'nın Türk bayrağına sarılı naaşı, Bilkent Üniversitesi Konser Salonu'ndaki sahneye konuldu. Prof. Dr. Doğramacı'nın özgeçmişinin okunduğu törende, Bilkent Üniversitesi Rektörü ve oğlu Prof. Dr. Ali Doğramacı bir konuşma yaptı. Babası Prof. Dr. Doğramacı'nın çalışmalarını anlatan Ali Doğramacı, konuşması sırasında göz yaşlarını tutamadı. Prof. Dr. Ali Doğramacı, Prof. Dr. Doğramacı'nın oğlu olmakla grur duyduğunu söyleyen Prof. Dr. Ali Doğramacı, "Kardeşim Osman, ablam Şermin ile emanetçi olan bizler, bu salondakiler, herkes, bizden öncekilerin eserlerini bizden sonraki kuşaklara taşımak durumundayız. Babamın, daha iyiye, en iyiye doğru yürümek ilkesi çerçevesinde hepimiz, bize emanet edilen bu varlıkları, kurumları, ilkeleri ve olguları koruyacağız" diye konuştu.

-HALMAN: O BİR ÜNİVERSİTE YARATICISI

Bilkent Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Talat Halman da yaptığı konuşmada, Prof. Dr. Doğramacı'yı "dillere destan bir çocuk doktoru" olarak tanımladı. Prof.Dr.Doğramacı'nın bir "üniversite yaratıcısı" olduğunu dile getiren Prof.Dr.Halman, Hacettepe ve Bilkent Üniversitelerinin kurulmasına, Anadolu'da da pek çok üniversitenin ve tıp fakültesinin kurulmasına öncülük ettiğini söyledi. Prof. Dr. Halman, Prof. Dr. Doğramacı'nın başarılarla dolu hayatını özetledi.

Hacettepe ve Bilkent Üniversitesi'nde yapılan her iki törende de, öğretim üyeleri ve öğrenciler ile törene katılanlar Prof. Dr. Doğramacı'nın önünden saygı geçişinde bulundu. (ANKA)

(ÖZK/HF)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title