Haberler

Doğankent Kültür Merkezi İnşaatı Devam Ediyor

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Doğankent Belde Belediye Başkanı Doğan Sungur, belediyenin ekonomik durumu iyi olmamasına rağmen, zor şartlar adlında yatırım yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Doğankent Belde Belediye Başkanı Doğan Sungur, belediyenin ekonomik durumu iyi olmamasına rağmen, zor şartlar adlında yatırım yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Doğankent Kültür Merkezi inşaatının sürdüğünü belirten Belediye Başkanı Sungur, 2015 planlaması içerisinde Doğankent'e bir kültür merkezi kazandırmayı hedeflediklerini ve bunun için de ilkbahar mevsiminde çalışmalara başladıklarını kaydetti. Şu ana kadar inşaatın yüzde 50 sini tamamladıklarını ifade eden Başkan Sungur, "Bu kültür merkezi beldemizin en önemli ihtiyaçlarından biridir. Şu anda 2 bin 700 nüfusa sahip kasabamızda, yazın bu nüfus 5 binin üzerine çıkıyor. Bir çok hemşehrimiz başka illerde, başka ülkelerde ikamet ediyor ve bu insanlar yaz mevsimini veya yıllık izinlerini geçirmek için beldemize geliyor" dedi.

Kendisinin kültür merkezi inşaatına ekonomik destek sağlayabilmek amacıyla Kültür Bakanlığı ve TANAP nezdinde girişimlerde bulunduğunu, bazı basın yayın organlarında TANAP'ın ekonomik destek sağlayacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Sungur, "Konuyla ilgili olarak TANAP'a yaptığımız başvuru değerlendirmeye alınmış, ayrıca Kültür Bakanlığı'na da aynı konuda bir başvurumuz var. TANAP yetkilileri, hattın geçtiği köy ve kasabalarda, sosyal amaca dönük projelere sıcak bakıyorlar. Bu konuda bilgilendirme amacıyla TANAP Sosyal İlişkiler Müdürü Barbaros Hasan Tosun Bey ve Sosyal Etki Uzmanı Gizem Kunt Hanımefendi beni ziyarete geldiler. Çok memnun oldum, gerekli ekonomik destekleri sağlayabilirsek inşaatımızı 2016 yaz sezonuna yetiştireceğiz.Kültür merkezinin içerisinde düğün salonu, konferans salonu, evlendirme salonu, meslek edindirme atölyeleri ve sergi alanları yer alacak" diye konuştu. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Sungur Doğankent Sorgun Yozgat Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title