Haberler

Doğaka Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) 64'üncü yönetim kurulu toplantısı, Osmaniye'de yapıldı.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) 64'üncü yönetim kurulu toplantısı, Osmaniye'de yapıldı.

Osmaniye Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Al, polisevinde düzenlenen toplantıda, 5 yılda bin 263 projenin başarılı bulunduğunu, bu projelerden bin 30'unun uygulamaya konulduğunu söyledi.

Ajansın amacının, yerel kaynakları etkin kullanarak bölgenin rekabet gücünü artırma olduğunu anımsatan Al, "Kaynak kullanımında ve proje başvurularında azalma gözleniyor. Bu durumun kalkınma ajanslarına olan ilginin azalıp azalmadığı sorusunu akla getiriyor. Azalmanın sebeplerinin araştırılması gerekiyor" dedi.

Bu yıl 15 milyon lira fon oluşturulduğunu bunun 10 milyonunun kar amacı gütmeyen kurumlara, 5 milyonunun da kar amacı güden KOBİ'lere ayrıldığını ifade eden Al, "Bu yıl Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı'na 64, kar amacı güden KOBİ ve kooperatif ve birliklere yönelik olarak ilan edilen 2015 Yılı Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı'na ise 21 olmak üzere toplam 85  proje başvurusu alınmış. Proje sayısının yeterli olmadığını görüyoruz" şeklinde konuştu.

Vali Kerem Al'ın konuşmasının ardından toplantı gündemindeki maddelerin görüşülmesine geçildi.

Basına kapalı devam eden toplantıya, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Hatay Valisi Ercan Topaca, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Osmaniye İl Genel Meclisi Başkanı Nuh Kara, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hikmet Çinçin, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü ve DOĞAKA Kalkınma Kurulu Başkanı Orhan Büyükalaca ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Celalettin Cerrah Doğu Akdeniz Kerem Al Osmaniye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İhsan Anlı kimdir? Müge Anlı'nın babası İhsan Anlı yaşıyor mu, kaç yaşında? Yeni Renault Duster ne kadar? Renault Duster Bursa'da mı üretilecek? Yeni Renault Duster özellikleri! Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title