Haberler

Dob, Hekimoğlu Dünya Prömiyeri ile Perdelerini Açıyor

Samsun Devlet Opera ve Balesi (DOB), 18 Ekim Cumartesi günü besteci ve orkestra şefi Tolga Taviş’in ilk büyük opera eseri olan Hekimoğlu’nun dünya prömiyerini gerçekleştirecek.

Samsun Devlet Opera ve Balesi (DOB), 18 Ekim Cumartesi günü besteci ve orkestra şefi Tolga Taviş'in ilk büyük opera eseri olan Hekimoğlu'nun dünya prömiyerini gerçekleştirecek.

Karadeniz'in ünlü halk kahramanı olan Hekimoğlu'na librettist Bertan Rona ile birlikte hayat veren Tolga Taviş'in Hekimoğlu operası, rejisör Figen Ayhan tarafından sahneye konuluyor. Hekimoğlu operası Samsun DOB'un dünya opera literatürüne kazandıracağı ilk eser olması nedeniyle de büyük önem taşıyor.

Dün akşam kostümlü olarak son provası yapılan Hekimoğlu operası 18 Ekim Cumartesi günü sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Hekimoğlu'nun dünya prömiyeri temsilinde, Hekimoğlu'nun yaşadığı köy olan Ordu'nun Yassıtaş köyünden birkaç kişi de sahneye çıkacak. Ayrıca eserde Dadyan Efendi olarak yer alan kumandan Dadyanzade'nin İstanbul'da yaşayan torunlarının da dünya prömiyerine katılacağı bildirildi. Dünya prömiyeri nedeniyle fuayede yapılacak sergide Hekimoğlu'na ait tüfek ve başka eşyaların yanında, yöreye ve döneme ait pek çok değerli tüfek, tabanca ve kıyafetler de ilk defa gün ışığına çıkacak. Yassıtaş köylüleri tarafından nesilden nesile saklanan Hekimoğlu'nun ünlü aynalı martin tüfeğinin serginin en çok ilgi gören parçası olması bekleniyor. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karadeniz Samsun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title