Haberler

Çiftçilerden Diyarbakır ve Mardin'de Eylem

Güncelleme:

Tarımsal destekleme prim alacaklarına elektrik borçları nedeniyle bloke konulduğunu gerekçe gösteren çiftçiler, Diyarbakır ve Mardin'de eylem yaptı.

Tarımsal destekleme prim alacaklarına elektrik borçları nedeniyle bloke konulduğunu gerekçe gösteren çiftçiler, Diyarbakır ve Mardin'de eylem yaptı.

Diyarbakır'da Çınar- Bismil karayolunun Üçyol mevkisinde toplanan bir grup çiftçi,  traktörleriyle yolu trafiğe kapattı.

Yaklaşık 3 saat süren eylem nedeniyle Diyarbakır, Batman ve Mardin yönünde uzun araç kuyrukları oluştu. Olay yerine gelen Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı çiftçilerle görüştü.

Çiftçiler adına açıklama yapan Tarımsal Sanayi ve İşadamları Dernek Başkanı Mehmet Atik, basında yer alan haberlerde elektrik borcunu ödemedikleri gibi yanlış bir algının oluştuğunu savundu.

Atik, "Kesinlikle bizim böyle bir problemimiz yok. Gelsinler masaya otursunlar. Bizi hırsızlıkla ithamda bulunmasınlar. Biz hırsız değiliz. Biz kaçak elektrik kullanmaya alışmamışız. 110 bin lira elektrik borcunu ödedim. 300 bin lira daha bana borç çıkarılmış" diye konuştu.

Açıklamanın ardından yol trafiğe açıldı.

Mardin

Mardin DEDAŞ İl Müdürlüğü önünde toplanan bir grup çiftçi de DEDAŞ yetkilileriyle görüştü.

Daha sonra grup adına açıklama yapan Mardin Ziraat Odaları İl Koordinasyonu Mehmet Ali Doğru, elektrik abonesi olan ve olmayan çiftçilerin bir tutularak dekar üzerinden borç tahakkuk edilmesinin yasaya aykırı olduğunu ileri sürdü.

Açıklamanın ardından Diyarbakır-Mardin karayolunu trafiğe kapatan gruptan bazı kişiler müdürlük binasına taş attı. Çıkan olaylarda güvenlik güçleri biber gazı kullanarak grubu dağıtmak istedi. Atılan biber gazından etkilenen bir polis memuru, ambulansla Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Grubun, yol kapatma eylemi ambulansın geçişiyle son buldu. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Mardin Bismil Üçyol Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

dedaş:

kaşıniyorlar dedaş....

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title