Haberler

Diyarbakır Valiliği'nden 'Yasak' Hatırlatması

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınması gerekçe gösterilerek yapılan toplanma çağrılarına vatandaşların itibar etmemesini istedi.

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınması gerekçe gösterilerek yapılan toplanma çağrılarına vatandaşların itibar etmemesini istedi. Valilik, kentte her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin daha önce yasaklandığını da anımsattı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, " Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen PKK/KCK terör örgütü soruşturması kapsamında, dün Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve Belediye Meclis üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını gerekçe gösteren bazı kesimlerin, basın organları ve sosyal medya hesapları aracılığıyla bugün saat 11.00'da Büyükşehir Belediyesi önünde toplanma çağrıları yaptıkları ve halkımızı kanunsuz eylemler yapmaya davet ettikleri tespit edilmiştir. Daha önce valiliğimizce kamuoyuna duyurulduğu üzere, milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 12. maddesine, ayrıca 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11-m maddesine istinaden, ilimiz merkezinde 15.08.2016'dan itibaren, açık alanlarda stant açma, çadır kurma, basın açıklamaları yapma, oturma eylemi, miting, her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşleri ikinci bir emre kadar yasaklanmıştı. Bu tür faaliyetler herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek amacıyla, yalnızca kapalı mekanlarda yapılabilmektedir. İlimizin huzuru ve birlik beraberliği adına, bu tür çağrılara itibar edilmemesi büyük önem arz etmektedir. Diyarbakır halkının sağduyu göstereceğine ve bu tür yasadışı çağrılara itibar etmeyeceğine olan inancımız tamdır. Bu vesileyle Diyarbakır halkımıza şimdiden teşekkür ediyoruz" denildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Diyarbakır Valiliği Fırat Anlı PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ayşe Dinçer kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Dinçer kaç yaşında, nereli? Ayşe Dinçer biyografisi! BAHAR 11. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Bahar 11.bölümde (son) neler oldu? Telepati Nedir ve Nasıl Yapılır? Akıl Okuma Mümkün mü? BAHAR DİZİSİ BUGÜN YOK MU? #127916 Bahar 12. bölüm neden yok? 6- 10 MAYIS HALKA ARZ TAKVİMİ #128226 Bu hafta halka arz var mı, yeni halka arz olacak mı? Halka arz olan şirketler hangileri? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURULARI | MEB atama başvurusu ekranı! Başvurular ne zaman, nereden yapılacak? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI BAŞVURU EKRANI! E-Devlet 20 bin öğretmen ataması başvuru nereden yapılır? İyi Kadın Sendromu Nedir ve Belirtileri Nelerdir? MEB ÖĞRETMEN ATAMASI 2024! #128226 20 bin öğretmen ataması başvuruları nasıl yapılır? Öğretmen ataması başvuru ne zaman? 2024 Eurovision ne zaman? Eurovision yarı final saat kaçta, hangi kanalda? MEB Öğretmen ataması başvuru tarihi açıklandı mı? Başvurular nereden, nasıl yapılır? Öğretmen ataması branş dağılımı belli oldu! MEB 2024 ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama başvuruları ne zaman? MEB Atama başvuruları nasıl yapılacak? 2024 Öğretmen atamasından KPSS ve mülakat var mı? Kontenjanlar ve branş dağılımı açıklandı mı? Öğretmen atama sayısı belli oldu! MEB Öğretmen kadro ve branş dağılımı ne olacak? Hangi branştan ne kadar atama yapılacak? YASİN CENGİZ NE KADAR KAZANIYOR? Yasin Cengiz kimdir, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title