Haberler

Diyarbakır - Pkk'lıların Tutuklanmasına Tepki

Diyarbakır ve Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde Düzenlenen İki Ayrı Eylemle, Kandil ve Mahmur'dan Gelen PKK'lıların Tutuklanması Protesto Edildi.

DİYARBAKIR ve Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde düzenlenen iki ayrı eylemle, Kandil ve Mahmur'dan gelen PKK'lıların tutuklanması protesto edildi.

İmralı'da ömürboyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın cağrısı üzerine Kuzey Irak'taki Kandil ve Mahmur Kampı'dan gelen 4'ü çocuk 34 kişiden, 13'nün Diyarbakır'da tutuklanması Diyarbakır ve Silopi'de protesto edildi. Kendilerine Türkiye Barış Meclisi Diyarbakır Girişimi adını veren yaklaşık 30 kişi Sur İlçesi'nde bulunan tarihi Keçi Burcu üzerinde toplandı. Ellerindeki meşaleleri yakan grup üyeleri, Kandil ve Mahmur'dan gelen PKK'lıların yargılanması ve 13'ünün tutuklanmasını protesto etti. Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Karahan, 17 Haziran'da görülen davada 13 PKK'lının tutuklanmasının siyasi bir karar olduğunu söyledi. Karahan, "Bugün Türkiye çözüm getirmeyen politikalarla karanlığa doğru sürüklenmektedir. Bizler Diyarbakır Barış Girişimi olarak bugün barışın kendisinden, demokrasinin kalesinde surlarda meşalelerimizi aydınlatıyoruz. Demokrasiden, barıştan, halkların kardeşliğinden yana olan herkesi karanlığı aydınlatmaya, umut ışıklarını büyütmeye çağırıyoruz" dedi.

Grup, açıklamanın ardından ellerindeki meşaleleri surun burçlarına bıraktıktan sonra dağıldı.

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde kendilerine Barış Anneleri İnisiyatifi adını veren grup ile BDP Silopi İlçe teşkilatı önce yürüyüş yaptı, ardından oturma eylemi düzenledi. Silopi Barış Anneleri İnsiyatifi adına Zehra Baran, yaptığı konuşmada, AKP'nin Kürt açılımı adı altında çözümsüzlüğü dayattığını idida etti.

AK Parti'nin Kürtleri kandırmaya, oyalamaya çalıştığını ileri süren Baran, "Bizi kandırmaya çalışarak kendine göre göz boyayan yanıltan birkaç küçük değişikle savaş sürecinin tekrar kızışmasına yol açmıştır. Halkın seçtiği belediye başkanlarının tutuklanması, AKP tarafından zaten alınan bir savaş kararıdır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title