Haberler

Diyarbakır Meb Müsteşarı Civelek, Diyarbakır'da Açıkladı: "Kırsaldakı Yoksul Kızların Orta Eğıtıme Eriştirmek İçin Devlet Olarak Taşımalı Sisteme Geçeceğız"

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek, Bu Yıldan İtibaren Kırsalda Ekonomik Yoksulluk İçinde Bulunan Ailelerin Kız Çocuklarının Orta Eğitime Erişebilmeleri İçin Devlet Olarak Taşımalı Eğitim Sistemi Uygulamasına Geçileceğini Söyledi.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek, bu yıldan itibaren kırsalda ekonomik yoksulluk içinde bulunan ailelerin kız çocuklarının orta eğitime erişebilmeleri için devlet olarak taşımalı eğitim sistemi uygulamasına geçileceğini söyledi.

Diyarbakır Valiliği'nde kız çocuklarının okullaştırılması konulu toplantıya, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek, Ortaöğretim Genel Müdürü Emin Gürkan, Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürü Emine Kıraç, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Milli Eğitim Müdürü Zülfü Toman ile illi eğitim kurum amirleri katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan Vali Mustafa Toprak, son dönemlerde yaşanan göçle birlikte nüfus artışına dikkat çekerek, bu artışla birlikte eğitim alt yapısında sıkıntıların yaşandığını söyledi. Kısa zamanda olumsuzlukların çözülmesi konusunda Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden destek isteyen Vali Toprak, "Bunun kısa bir süre içerisinde çözümlenmesi açısından da sizin bakanlık olarak ilave katkı ve desteklerinize ihtiyacımız var. Bizim okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretimde önemli çalışmalar yapılıyor. Bu sene içerisinde sizlerin sağlamış olduğu desteklerde, yine sizlerin TOKİ aracığıyla kullandırdığınız kaynaklar ve bizim il özel idaresi imkanlarıyla toplam 194 adet ilköğretim dersliğinin planlaması yapıldı. Bunların bir kısmının inşaatları devam ediyor. Yeni başlayacağımız 144 adet ortaöğretim dersliği, 2010 yılı yatırım programı içerisinde yeralıyor. Onun dışında 30 adet okul öncesi derslik yapımıyla ilgili planlamalar var. Bunların bir kısmı başladı bir kısmı da başlayacak. Tespitlerimize göre içinde 30 öğrencinin eğitim göreceği bin adet ortaöğretim ve yaklaşık 3 bin 500 adet ilköğretim dersliğine ihtiyacımız var" dedi.

YOKSUL KIZ ÇOCUKLARI TAŞIMALI EĞİTİMLE OKUYACAK

Eğitim sorunlarını tespit edip çözüm önerileri geliştirmek üzere Diyarbakır'a geldiklerini belirten Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Esengül Civelek, özellikle kız çocuklarının okula gönderilmesi konusunda politikalar geliştireceklerini söyledi. Civelek, şöyle dedi:

"Diyarbakır'da olmamızın nedeni Diyarbakır'daki eğitim ihtiyaçlarımızın tespiti ve sorunlarının çözümüne yönelik, politikalar oluşturmak. Özellikle kız çocuklarımızın ortaöğretime erişimlerinin önündeki engelleri nasıl kaldırabiliriz? Bunun politikasını yapacağız. Bu konuya çözümler getireceğiz. Ama şunu ifade edebilirim ki, daha önceki yıllarda ilçe kaymakamlıklarının Sosyal Yardımlaşma Genel Müdürlüğü'ne proje bazında temin ettiği finansal kaynaklarla, kız çorcuklarımızın orta eğitime erişimi, taşımalı eğitim uygulaması vardı. Ama bu seneden itaberen kırsalda ekonomik yoksulluk içinde bulunan ailelerimizin kız çocuklarının orta eğitime erişebilmeleri için devlet olarak taşımalı eğitim sistemi uygulamasına geçiyoruz."

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Özgür Özel'den mitingde ilk seçim vaadi: Emekli maaşı asgari ücretin 1.5 katı olacak

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

Hamas, çatıştıkları İsrail askerlerinden bir kısmını daha rehin aldı

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

İsrail basını yazdı: Rusya'dan güç alan İran büyük saldırı hazırlığı içinde

Bakmadan Geçme

RAMS PARK ALİ SAMİ YEN SPOR TESİSLERİ NEREDE, NASIL GİDİLİR? Galatasaray stadına METRO ile nasıl gidilir? GALATASARAY ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI! #127942 Galatasaray KUPA TÖRENİ ne zaman, nerede? #9917 GALATASARAY KAÇ PUANLA ŞAMPİYON OLDU? Galatasaray'ı şampiyon yapan puan kaç? #9917 GALATASARAY ŞAMPİYON OLDU MU 2024? Galatasaray kaçıncı kez şampiyon oldu? SÜPER LİG'DE HANGİ TAKIM KÜME DÜŞTÜ? #9917 Süper Lig'e veda eden son takım hangisi? GALATASARAY ŞAMPİYON MU? #127942 Galatasaray kaç puanla şampiyon oldu? Galatasaray'ın kaçıncı şampiyonluğu? MERSİN'DEKİ KAZADA KAÇ KİŞİ ÖLDÜ? Mersin'deki zincirleme kaza nerede gerçekleşti? MERSİN'DE KAZA MI OLDU? Mersin'deki trafik kazasında kaç kişi öldü, olay ne? KASIMPAŞA BEŞİKTAŞ MAÇI CANLI İZLE! #9917 Kasımpaşa Beşiktaş maçı canlı skor! MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? GALATASARAY KİM GOL ATTI? Galatasaray Konyaspor MAÇ KAÇ KAÇ, kim gol attı? CANLI SKOR FENERBAHÇE KİM GOL ATTI? Fenerbahçe İstanbulspor maçında fark açılıyor! Kim gol attı, MAÇ KAÇ KAÇ? KADIKÖY'DE İLK DÜDÜK ÇALDI! #9917 Fenerbahçe İstanbulspor maçı kaç kaç, kim gol attı? SANİYE SANİYE CANLI ANLATIM! ŞAMPİYONLUK MAÇI BAŞLADI! #129349 Galatasaray Konyaspor maç kaç kaç, kim gol attı? CANLI ANLATIM! #9917 TRABZONSPOR ANKARAGÜCÜ CANLI HD İZLE! Trabzonspor Ankaragücü maçı hangi kanalda, İLK 11'LER AÇIKLANDI! #9917 FENERBAHÇE İSTANBULSPOR MAÇI CANLI HD İZLE! Fenerbahçe İstanbulspor maçı hangi kanalda, ilk 11'ler kim? #9917
Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

Mersin'de katliam gibi trafik kazası: 10 kişi öldü, 40 kişi yaralandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title