Haberler

Diyarbakır'dan Bir Yıldız Daha Kayıyor

Güncelleme:

İş-Kur İl Müdürlüğüne 2013'te atanan Selahattin Bayram, Ağustos ayında görevinden ayrılacak. Bayram görevde kaldığı 10 ay içinde ekibiyle inanılmazı başardı.

Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır İl Müdürlüğüne Eylül 2013'te atanan Selahattin Bayram, üstlerinden görevinden ayrılmayı talep etti. Talebinin değerlendirileceği bildirilen Bayram, Bir aksilik olmaması durumunda Ağustos ayı içinde Diyarbakır'dan ayrılacak.

DİYARBAKIR'DA İŞSİZ SAYISI İLK KEZ BAYRAM DÖNEMİNDE DÜŞÜŞ GÖSTERDİ

Göreve başladığı ilk günlerden itibaren hareketli ve vatandaş odaklı çalışmalarıyla dikkat çeken başarılı bürokrat, hem üstlerinden hem de kent protokolünden takdir almıştı. Göreve başladığında 90 bin kişi seviyelerinde olan kayıtlı işsiz sayısını 6-7 ay gibi bir zamanda ekibiyle 50 bin seviyelerine çekmeye başaran Bayram, işverenlerle sıkı ilişkileri, birçok kurum ve kuruluşla işbirliği protokolü imzalamıştı.

İŞVEREN VE İŞÇİYİ BULUŞTURDU

Göreve başlamadan aylar boyu tozlu raflarda bulunan iş başı eğitim programları, kurslar ve çeşitli eğitim programlarıyla ilgili dosyaların hayata geçmesini sağlayan Bayram, bölgede ilk kez geniş katılımlı istihdam fuarı ve kariyer günü düzenleyerek işverenleri ve işçilerle buluşturarak istihdama büyük katkı sundu.

"Eylül 2013 ayından beri şerefle ve gururla yürüttüğüm" diye Bayram, Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü görevimden ayrılmak istediğine dair talebimi üstlerine ilettiğini belirterek, "Sağ olsunlar onlarda talebimi değerlendireceklerini ifade ettiler. Bir aksilik olmazsa Ağustos ayı içerisinde ayrılmayı bekliyorum" dedi.

ALNIMIN AKIYLA ŞEREFİMLE GÖREVİMDEN AYRILIYORUM
"Buradan tüm Diyarbakır halkına saygılarımı iletiyorum, haklarını helal etmelerini umut ediyorum" diyen Bayram, kısa zamanda çok iş yapmanın, hakkı ve hukuku İl Müdürlüğünde tesis etmenin gururu içerisinde olduğunu ifade ederek şöyle dedi:
"Koltuklar ve makamlar hayat gibi fanidir, daima bunun bilincinde oldum ve görevimi bu düsturla icra etmeye çalıştım. Elhamdülillah alnımın akıyla şerefimle görevimden ayrılıyorum. Göreve başladığım Eylül 2013 ayından bu yana öncelikle kurum içerisinde yapılan iş ve işlemlerle ilgili olarak vatandaşlarımızın lehine olacak adımları attım. Örneğin İş Başı Eğitim başvuruları 5-6 ay gibi bir sürede benden önce sonuçlandırılırken, şimdiki süre ortalama 1,5 aydır. Yine, vatandaşlarımıza daima kapımı açık tuttum ve taleplerini en kısa sürede sonuçlandırmanın gayreti içerisinde bulundum.

HER YERE GİRDİK

İl Müdürlüğümüz ile Sivil Toplum Kuruluşları ve işverenlerimizle işbirliğini artırmanın mücadelesini verdim. Geniş katılımlı 1 istihdam fuarı ve 1 kariyer günü düzenleyerek işverenlerimizi ve işçilerimizi buluşturduk. Diyarbakır İl Müftülüğümüz aracılığıyla camilerimizde Cuma Hutbesinde il müdürlüğümüzün işverenlerimize sağladığı katkıların anlatılmasını sağladık. Yine, şehrimizin değişik noktalarına 3'er aylık dönemlerde dev bilgilendirme afişleri asarak işverenlerimizi Kurumumuza çekmeye çalıştık. Yine, il müdürlüğümüzün tanıtımına ilişkin CD hazırlatılarak işverenlerimize dağıttık.

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLLERİ

Karayolları Bölge Müdürlüğü, Diyarbakır Ticaret Odası, Dicle Üniversitesi, Özkılıç Group, Oryıl Group, Limak vb. toplam 11 Kurum ve İşverenlerimizle işbirliği protokolü imzaladık. İşbirliği protokolleri bir yol haritası olup, bu protokol, imzaladığımız ortağımız işçi alımlarını il müdürlüğümüz aracılığıyla yapacağına, il müdürlüğümüzün de işverenlerimize eğitimsel ve işçilerini yetiştirmeye yönelik taleplerinin karşılanmasına ilişkin karşılıklı iyi niyetli bir girişimdir. Bu protokol çalışmalarımız elbette meyvelerini ileriki zamanlarda gözle görülür bir şekilde verecektir.

DİYARBAKIR'DA TEMMUZ AYI İTİBARIYLA 51 BİN 883 İŞSİZ BULUNUYOR VE BUNUN 11 BİN 742'Sİ İLK DEFA KURUMA İŞSİZ KAYDI YAPTIRDI

2014 Temmuz ayı itibariyle İl Müdürlüğümüze kayıtlı 51.883 işsiz olup, bu sayının 11.742'si ilk defa kurumumuza işsiz kaydı yaptıranlardır. İl Müdürlüğü olarak yaptığımız işlemlere baktığımızda; İstihdam garantili 6 kurs açtık, bu kurstan 163 kursiyer yararlanmıştır. İstihdam garantisiz 4 kurs açtık, bu kurstan 63 kursiyer yararlanmıştır. UMEM kapsamında 3 kurs açtık, bu kurstan 82 kursiyer yararlanmıştır. Engellilere yönelik 2 kurs açtık, bu kurstan 15 kursiyer yararlanmıştır. Tarım İl Müdürlüğü ile Sürü Yönetimi Elemanı benim projesi kapsamında 150 kursiyer belge almış olup, 280 kursiyer için daha bu kurs açılacaktır. İlk defa İl Müdürlüğümüzde girişimcilik kursu açılmış ve 200 kursiyere belgeleri verilmiştir. Bu kursiyerlerimiz inşallah işyerlerini açacak ve kendileri işçi istihdam edecek bir pozisyona geleceklerdir. İş başı eğitim programı kapsamında 2013 yılı Ekim, Kasım ve Aralık aylarında toplam 124 dosya sonuçlanmış ve 116 kursiyerin ücretini, 2014 yılı Ocak-Temmuz ayı döneminde ise 205 dosyayı sonuçlandırmış ve 527 kursiyerin ücretini İl Müdürlüğü olarak biz ödeyerek işvereni destekledik.

İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARI DUR DURAK BİLMEDİ

2014 Ocak-Temmuz ayı döneminde İş ve Meslek Danışmanlarımız toplam 3127 işyeri ziyaretini gerçekleştirmiş, işyeri ziyaretlerimizde İl Müdürlüğü imkanlarımızı işverenlerimize anlattık ve onlardan İl Müdürlüğümüzden taleplerini alarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. 2014 Ocak-Temmuz ayı döneminde iş ve meslek danışmanlarımız 7660 işsizimize bireysel danışmanlık hizmetinde bulunmuş ve onların işe yerleştirilmelerine yardımcı olmaya çalışmışlardır. 2014 Ocak-Temmuz ayı döneminde iş ve meslek danışmanlarımız 77 eğitim kurumu ziyareti yapmış ve 2.017 öğrencimize İş Arama Becerilerinin Geliştirilmesi ve Meslek seçimi semineri vermiştir. 2014 Ocak-Temmuz ayı döneminde toplam 5112 kişi işsizlik ödeneğinden yararlanmış, bu kişilere İl Müdürlüğümüzce 7.418.777,21 TL. ödeme yapılmıştır. Eylül 2013 ayından bu yana İl Müdürlüğümüzce 6000 toplum yarına program kapsamında işe yerleştirme yapılmış, ayrıca özel sektör işyerlerimize ve kamu kurumlarına il müdürlüğü olarak yaklaşık 1400 işe yerleştirme yapılmış, yine 41 engelli işçimizi il müdürlüğü olarak işe yerleştirmiş bulunmaktayız. Dolayısıyla, toplamda Eylül 2013 ayından bu yana 7 bin 441 işe yerleştirmeyi gerçekleştirdik.

NECİP FAZIL İLE VEDA ETTİ

Sözlerimi Üstat Necip Fazıl Kısakürek'in şu dizeleriyle bitirmek istiyorum: Tohum saç, bitmezse toprak utansın, Hedefe varmayan mızrak utansın. Surda bir gedik açtık; mukaddes mi mukaddes; Ey kahbe rüzgar, artık ne yandan esersen es!... Allah'a emanet olun"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Necip Fazıl Kısakürek Selahattin Bayram Diyarbakır Eylül Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title