Haberler

Diyarbakır'daki Kck Davası

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin 95'i tutuklu 175 sanığın yargılanmasına devam edildi

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin 95'i tutuklu 175 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, 77 tutuklu, 18 tutuksuz sanık hazır bulunurken, diğer tutuklu sanıklar mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

Mahkeme başkanının okuduğu dosyaya gelen evraklar arasında, Anayasa Mahkemesi'nden istenen Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) kapatma davası dosyası da bulundu.

Sanıklardan Hüseyin Yılmaz'ın Adli Tıp Kurumu'ndan gönderilen ve cezaevinde yatmasında sağlık açısından bir sorun olmadığına ilişkin belge de dosyada yer aldı. Ayrıca celse arasında tutuklu bulunan sanıklardan Ümit Aydın'ın da avukatlarının talebi doğrultusunda hastaneye yatması için tahliyesine ilişkin karar da okundu.

Mahkeme başkanı, tutuklu sanıklardan Mehmet Nimet Sevim ile ilgili delil ikamelerini okuyarak Sevim'e savunma yapması için söz verdi.

Sanık Sevim, iddianamenin ön yargılı olarak politik bir şekilde hazırlandığını iddia ederek, "Polis ve savcılar Kürt sorununu kriminal bir suç unsuru olarak gösteriyor. 5 yıldır bu davada tutuklu bulunuyoruz. Daha savunma bile yapamadık. İddianamenin tarafsız olarak hazırlandığı söyleniyor. Ben bu iddianameyi kabul etmiyorum. Emniyette ifadelerimiz alınırken polisler 'Kürt sorununu biz çözeceğiz' diyorlardı. Ancak polislerin görevi bu değildir. Polis ortada bir suç ve kriminal bir durum varsa polisler onlarla ilgilensin" dedi.

Mahkeme başkanı sanığın genel olarak yaptığı savunmasını bitirmesini istemesi üzerine sanık avukatı Feride Laçin, söz alarak, müvekkilinin 5 yıldır tutuklu olduğunu belirterek, yargılamada son sözünü söylemesine bile tahammül edilemediğini söyledi.

Mahkeme başkanı, gizli tanıklardan X, Papatya, Gün ışığı ve Mercek'in sanık Sevim hakkında, Irak'ın kuzeyindeki PKK kamplarına gittiğini iddia ederek, "PKK kamplarında bulunan tüm komutanlarla irtibatı vardı. KCK/TM yürütme konseyinden aldığı tüm talimatları uygulardı. Diyarbakır'da örgütsel faaliyetler düzenlerdi. Örgüte eleman kazandırmak için şehirde faaliyet gösterirdi. Daha önce 10 yıl ceza evinde bulunmuştu. Çıktıktan sonra yine örgüt kamplarında yapılan konferanslara katılırdı. Daha sonra ise cezaevinden çıkan kişileri koordine eden kişi oldu" şeklindeki, iddianamede bulunan beyanlarını anımsattı.

Sanık Sevim tercümanı aracılığıyla yaptığı savunmasında, gizli tanık ifadelerinin doğruyu yansıtmadığını belirterek, "Gizli tanıkların tüm ifadeleri çelişkilidir. 10 yıl hapiste kaldığımı iddia ediyorlar. Ancak ben 20 yıl hapiste yattım. Bu nedenlerden dolayı gizli tanık ifadelerinin somut hiçbir dayanağı bulunmuyor. Gizli tanık ifadelerini kabul etmiyorum. İddianameden çıkarılsın" diye konuştu.

Duruşmayı BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, BDP'li milletvekilleri Altan Tan, Nursel Aydoğan, Berlin Barosu Başkan Vekili Bernd Hausler ile BDP'li bazı belediye başkanları ile izledi.

Sanık savunmasının ardından mahkeme başkanı duruşmayı yarın görülmek üzere erteledi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, bağımsız milletvekili seçilen Selma Irmak ve Kemal Aktaş ile Yüksek seçim Kurulu tarafından milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'nin de aralarında bulunduğu 95'i tutuklu 175 sanık hakkında, "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak", "Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" ve "Terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçlarından, 15 yıldan ağırlaştırılmış müebbete kadar değişen hapis cezaları isteniyor. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Anayasa Mahkemesi Aydın Dtp Kck Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title