Haberler

Diyarbakır'da Türkiye Ateşli Silahlar Gençlik Kupası Turnuvası Düzenlendi

Diyarbakır'da Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Tarafından Türkiye Ateşli Silahlar Gençlik Kupası Turnuvası Düzenlendi. Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Basın Sözcüsü Güler Kuvancı, Sokak ve Düğünlerdeki Atışlara Son Vermek İstediklerini Söyledi.

Diyarbakır'da Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından Türkiye Ateşli Silahlar Gençlik Kupası turnuvası düzenlendi. Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Basın Sözcüsü Güler Kuvancı, sokak ve düğünlerdeki atışlara son vermek istediklerini söyledi.

3 kategoride yapılan şampiyonaya 7 ilden toplam 113 sporcu katıldı. Turnuvada büyük erkekler 50 metre ateşli tüfek yat atışında Ankara'dan Muhammed Topal birinci olurken, ikinciliği Diyarbakır'dan Ömer Akgün, üçüncülüğü de Ankara'dan Selçuk Erdem elde etti. Genç erkekler 50 metre ateşli tüfek yat atışında birinciliği Manisa'dan Taner Bakal elde ederken, Ankara'dan Hüseyin Kanlıkoca ikinci ve Trabzon'dan Burak Erol üçüncü oldu. Yetişkin erkekler 50 metre ateşli tüfek yat atışında ise birinciliği Trabzon'dan Abdullah Metin elde ederken, Manisa'dan Burak Özbayis ikinci ve Trabzon'dan Okan Şahil üçüncü oldu. Şampiyonada takım halinde Trabzon birinci olurken, Diyarbakır ikinci, Ankara üçüncü oldu. Şampiyonada dereceye girenlere kupa ve madalya verildi.

Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Basın Sözcüsü Güler Kuvancı, atıcılık sporunun herkese açık olduğunu belirterek, "Yaş gözetmeksizin bayan ve erkek hatta engellilerimiz de gelebilirler. Eli silah tutan ve gözü gören herkes katılabilir. Herkesin silaha sahip olması gerekmiyor. İllerine bağlı gençlik ve spor müdürlüklerine başvurularak silah temin edilebilir. Biz diyoruz ki, sokaklar ve düğünlerde atışlara son verelim. Gelsinler burada ateş etsinler. Diyarbakır'da çok başarılı sporcular var. Ama bunların meslekleşmesi şarttır. Diyarbakır şu ana kadar milli takıma 11 kişi verdi. Engellilerde ise 7 kişi milli takıma yükselme başarısı gösterdi. Daha fazla milli oyuncu çıkabilir ama maddi imkansızlıklar bunu engelliyor" dedi.

(SK-CMH-İY-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title