Haberler

Diyarbakır'da Operasyon

Silvan Belediyesi'nce daha önce yapılan sözde, "özerklik" açıklamasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, düzenlenen operasyonda gözaltına alınan bir kişinin tutuklandığı bildirildi.

Silvan Belediyesi'nce daha önce yapılan sözde, "özerklik" açıklamasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, düzenlenen operasyonda gözaltına alınan bir kişinin tutuklandığı bildirildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, Silvan Belediyesi'nce daha önce yapılan sözde, "özerklik" açıklamasının ardından, başlatılan soruşturma kapsamında İ.Y gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, İ.Y'nin emniyetteki ifade işleminden sonra sevk edildiği Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce TCK'nın 302. maddesi gereği, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak" suçundan tutuklandığı kaydedildi.

Merkez Sur ilçe Belediyesi ve Silvan Belediyesi tarafından daha önce yapılan sözde "özerklik" açıklamalarının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmış, soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 kişiden Sur Belediye Başkanı Seyit Narin, Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı'nın da aralarında bulunduğu 5 kişi  tutuklanmıştı.

Kaynak: AA / Yerel

Cumhuriyet Başsavcılığı Diyarbakır Silvan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title