Haberler

Diyarbakır'da Kadınlara Şiddet ve Sağlık Eğitimi Verilecek

Diyarbakır'da 505 bin kadına, şiddet ve sağlık eğitimi verilecek.

Diyarbakır'da 505 bin kadına, şiddet ve sağlık eğitimi verilecek.

Diyarbakır Halk Halk Sağlığı Müdürlüğünce yürütülecek ve 3 yılda 505 bin 208 kadına ulaşmayı hedefleyen "Kadın Sağlığı Eğitim Projesi" düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

Vali Hüseyin Aksoy, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'ndeki tanıtım toplantısında, her 8 kadından birinin meme kanserine yakalanma riskinin olduğunu söyledi.

Kanserde erken teşhisin büyük önem taşıdığını ifade eden Aksoy, erken teşhis için kadınların kendi kendini muayene edebilir bir bilinç düzeyine ulaştırılması gerektiğini vurguladı.

"Kadınlarımızın sağlıklı olmaları, ailenin sağlıklı bir şekilde yaşamına devam etmesi, toplumun sağlıklı bir şekilde yaşamına devam etmesi bakımından da büyük önem taşıyor" diyen Aksoy, kadınların sağlık açısından risk taşıyan durumlarda nasıl davranması gerektiği konularında uyarılması gerektiğini kaydetti.

Projeyi tamamlamak için 3 yıllık bir bir hedef koyduklarını ancak erken tamamlamak için gayret göstereceklerini işaret eden Aksoy, şöyle konuştu:

" Muğla'da 196 bin, Mersin'de 535 bin, Samsun'da 350 bin kadınımıza ulaştık. Burada ise hedefimiz 505 bin kadına ulaşmaktır. Bu sayıya ulaşmak için özellikle kadınlarla ilgili çalışma yapan sivil toplum örgütlerimizin katkısını bekliyoruz. Kadının olduğu her yere gidiyoruz. Amacımız kadınlarımızın belirli bir bilinç düzeyine ulaşması ve bu tür bir olayla karşı karşıya kalmasında neyi nasıl yapacakları konusunda bir bilgi birikimine sahip olmalarıdır."

Şiddet konusunda da bilgi verilecek

Aksoy, sağlık eğitiminin yanı sıra kadınlara yönelik şiddet konusunda da bilgilendirme yapılacağını vurgulayarak, "Şiddetin neleri içerdiği, herhangi bir şiddete maruz kalma durumunda kadınlarımızın nereye nasıl başvuracağı ile ilişkin bir eğitim programıdır. Bu anlamda bütün kadınlarımıza ulaşmayı hedeflediğimiz bir proje" ifadelerini kullandı.

Proje Koordinatörü Vali Aksoy'un eşi Hülya Aksoy ise Muğla, Mersin ve Samsun'dan sonra Diyarbakır'da da böyle bir projeyi başlatmak istediklerini belirterek, "Amacımız kadınlarımızı kendi sağlıkları konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Cahit Sıtkı Tarancı Hüseyin Aksoy Diyarbakır Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title