Haberler

Diyarbakır'da İzinsiz Gösteriler

Lice ilçesinde izinsiz gösteri yaparak yolu trafiğe kapatan gruplar, güvenlik güçlerince dağıtıldı Güvenlik güçleri, müdahaleler sonrası terör örgütü mensuplarınca açılan ateşe karşılık verdi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde üç ayrı noktada izinsiz gösteri yaparak yol kapatan gruplara, güvenlik güçlerince müdahale edildi. Olaylar sırasında açılan ateşe, güvenlik güçleri karşılık verdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır- Bingöl ve Muş karayolunun (Kocaköy-Duru, Hani-Lice, Lice-Kulp karayolları arasında üç ayrı nokta), terör örgütüne müzahir gruplar tarafından kesilerek trafiğe kapatılmaya teşebbüs edildiği bildirildi.

Güvenlik güçlerinin, Hani-Lice karayolu Kutlamış Mahallesi mevkisinde 5-6 aracı durdurup yolu trafiğe kapatmaya çalışan gruba müdahale ettiği duyurulan açıklamada, 15 dakika sonra yolun açıldığı ve bu kişilerin kaçtığı ifade edildi.

Kaçanların yakalanması amacıyla devam eden takip sırasında bölgede barındığı değerlendirilen ve sayıları tespit edilemeyen bir grup terör örgütü mensubu tarafından birliklere silahlı saldırı yapıldığı aktarılan açıklamada, iki zırhlı araçta hasar oluştuğu ve güvenlik güçleri tarafından sadece ateş açılan noktalara misliyle karşılık verildiği vurgulandı.

Bundan bir süre sonra Yapraklı Mahallesi'nde yol kesme girişiminde bulunan grubun da dağıtıldığı bilgisi verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Diyarbakır-Bingöl karayolunun Çağıl mezrası bölgesinde sivil araçların intikalinin emniyetini sağlayan Jandarma Özel Harekat Timine ait bir zırhlı araca müzahir grup tarafından ses bombası, molotofkokteyli ve havai fişek atıldı. Bu sırada zırhlı araca, bölgede bulunan hakim arazi kesimlerinden uzun namlulu silahla ateş edilmesi üzerine sadece ateş açılan noktalara ateşle karşılık verildi. Vatandaşların güvenli seyahat etmelerinin sağlanması için kararlı çalışmalar devam edecektir." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Bingöl Lice Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title