Haberler

Diyarbakır'da Halk Sağlığı Haftası Kutlanıyor

Güncelleme:

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, Halk Sağlığı Haftası'nın bu yıl temasının "Güvendesiniz; çünkü Halk Sağlığı yanınızda" olduğunu söyledi.

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, 3-9 Eylül tarihleri arasında kutlanan Halk Sağlığı Haftası nedeniyle basın açıklaması yaptı. Sağlık Bakanlığı tarafından her yıl 3-9 Eylül tarihleri arasında Halk Sağlığı Haftası olarak kutlamalar yapıldığını belirten Dr. Aslan "Bu hafta kapsamında halk sağlığının ve koruyucu hekimlik hizmetlerinin toplum sağlığı açısından önemi vurgulanmaktadır. 2001 yılından beri Bakanlığımız önderliğinde kutlanan Halk Sağlığı Haftası'nın bu yılki teması 'Güvendesiniz; çünkü Halk Sağlığı yanınızda' olarak belirlenmiştir" dedi.


Açıklamasında sağlığın tanımına da değinen Dr. Aslan "Sağlık, sadece hastalık ve sakatlığın olmaması değil, bedensel, ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik halidir. Halk Sağlığı, yürütülen proje ve faaliyetler neticesinde; çevre sağlığı koşullarını düzelterek, bulaşıcı hastalıkları önleyerek, hastalıkların erken tanı ve koruyucu tedavisini sağlayarak, toplumdaki her birey için sağlıklı bir yaşam sağlayacak biçimde hastalıklardan korunmayı, yaşamın uzatılmasını, beden ve ruh sağlığı ile çalışma gücünün arttırılmasını sağlayan, eğitim çalışmaları ile toplumda sağlık bilinci oluşturan bir bilimdir. Halk sağlığı uygulaması sağlıklı bireyin sağlıklı toplumu oluşturacağı anlayışından yola çıkarak, bireyin anne rahminden itibaren sağlıklı yaşam sürmesini ve hastalıklardan korunmasını amaçlar. Bireyi fiziksel, biyolojik ve sosyal çevresi ile bir bütün olarak görür, sağlık hizmetini kişiye hem sağlıklı iken hem hasta iken sunar" diye konuştu.


Diyarbakır'da hastalığı tedavi edici sağlık hizmetlerinin yanında hem yaşam kalitesini yükseltmek, hem de hastalıkları oluşmadan önlemek için halk sağlığına yönelik koruyucu sağlık hizmetlerinin de kesintisiz olarak devam ettiğini kaydeden Dr. Aslan şöyle devam etti:


"Bu kapsamda; toplumun beden ve ruh sağlığının korunması, bulaşıcı hastalıkların önlenmesi ve tedavisi, çevre sağlığı, obezite ve kronik hastalıkların önlenmesi, kanser ile mücadele kapsamında kanserden korunma, hastalıkların erken tanı ve tedavisi, yaşlı sağlığı, kadın, çocuk ve ergen sağlığı konularında proje ve çalışmalar sürdürülmektedir. Bu çalışmalarımıza bir örnek olarak; Valiliğimiz himayesinde Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından kadınlarımızı kadın sağlığı konusunda bilinçlendirmek üzere Kadın Sağlığı Eğitim Projesi yürütülmektedir. Proje kapsamında çalışmalarımız hızla devam etmekte olup şimdiye kadar toplamda 12856 kadınımıza eğitim verildi. Bu kadınlarımızdan 553 kişiye klinik meme muayenesi yapıldı. Yapılan muayenelerde 97 kişide anormal bulgu tespit edilerek ileri tetkik ve tedaviye yönelik takiplerine devam edilmektedir. Tüm vatandaşlarımızın sadece hastalıkta değil sağlıklı iken de sağlık kuruluşlarımıza başvurup erken tanı ve tedaviye yönelik koruyucu sağlık hizmetlerinden faydalanmaları halk sağlığı uygulamaları açısından büyük önem arz etmektedir"


Dr. Aslan Halk Sağlığı Haftası nedeniyle bir dizi slogan da belirlediklerini ifade ederek, bunları da şöyle sıraladı:

"Biz 100 bin kişilik sağlık gönüllüleri ordusuyuz. Her gün 14 bin noktada bir milyon kez vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Her yıl sağlık tesislerimize ulaşamayan 250 bin vatandaşımızın evine gidiyoruz. Her yıl doğan 1 milyon 300 bin çocuğumuzun ve annelerinin sağlığını koruyoruz. Her yıl geleceğimizin güvencesi çocuklarımızı korumak için 40 milyon doz aşı yapıyoruz. Her yıl yüz binlerce öğrencimizi ağız ve diş sağlığı taramasından geçiriyoruz. Her gün 24 saat boyunca bulaşıcı hastalıkları ortaya çıkar çıkmaz tespit ederek yayılmasını engellemek, sınırlarımız ötesindeki hastalıkların ülkemize girmesine mani olmak için görev başındayız. Her yıl 62 bin noktadan aldığımız numunelerle 170 bin tahlil yaparak içtiğiniz suyu sürekli kontrol ediyoruz. 1200'den fazla noktadan aldığımız 35 bin örnekle yüzme sularının güvenliğini sağlıyoruz. Her yıl sizleri kanserden korumak için 5 milyon tarama yapıyoruz. Her gün ALO 171 sigara bırakma hattımız ve yurt sathına yayılmış 400'den fazla sigara bırakma polikliniği ile sigaradan kurtulmak isteyen vatandaşlarımıza destek veriyoruz. Her bir çalışanımıza sizlere daha iyi hizmet etmek için çeşitli konularda ortalama yılda en az iki kez eğitim veriyoruz. Mutlu ve sağlıklı bir geleceğe birlikte yürüyelim"

Kaynak: Temsilci / Sağlık

Mehmet Aslan Diyarbakır Eylül Yerel Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title