Haberler

Diyarbakır'da GS Patlaması

Güncelleme:

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü GS'li Plaka Vermiyor.

DİYARBAKIR'da, araç plakalarına verilen harflerde sıranın geldiği ve Galatasaray'ın kısaltılmışı olan, 'GS'ye yoğun talep olması nedeniyle 4 Emniyet Müdürlüğü sadace 4 plaka verdikten sonra bu harf grubuyla plaka vermeyi dondurdu. GS ile başlayan seriden plakaların teberru karşılığı verilmesi halinde bir çok kişinin büyük paraları gözden çıkarmaya hazır olduğu belirtildi.

Diyarbakır'da araç plakalarına verilen harflerde sıranın geldiği 'GS'ye yoğun talep oldu. Araçların sigorta ve plaka işlemlerini takip eden firmalar, 'GS' harflerinin yer aldığı plakadan almak için çok sayıda kişinin araç alıp tescil için beklediğini söyledi. Firma yetkilileri en fazla istenen plakanın Diyarbakır'ın trafik kodu '21' ile 'GS'nin yer aldığı 21 GS 021 plakası olduğunu söyledi.

Emniyet yetkilileri, ellerinde binlerce boşa çıkan plaka olduğunu bunların eritmek için 'GS' harf grubu plaka dağıtımını durdurduklarını, yıl sonunda bunları vermeye başlayacaklarını söyledi. 'GS' harf grubundan sadece 4 plaka verildiği, yoğun talep üzerine bu seriden plaka verilmesinin durdurulduğu kaydeden yetkililer, "Öncelikle elimizde bulunan diğer harf grubundaki boşa çıkan binlerce plakayı eritmek istiyoruz" dedi.

'GA', 'GU' VE 'GI"LI PLAKALAR DA VERİLMİYOR

Bu arada Kürt ve Zaza kökenli nüfusun yoğun olarak yaşadığı Diyarbakır'da, tepkiler üzerine Kürtçe'de 'öküz' anlamına gelen 'GA', 'dışkı' anlamına gelen 'GU' ve Zazaca'da 'dışkı' anlamına gelen 'GI' harfl grbunun araç plakası olarak verilmesi durduruldu.

Diyarbakır'da plakalarda yer alan söz konusu harf grubuna sıra gelince Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'ın devreye girmesi ile bu harflerin yer aldığı plakalar verilmemiş, daha önce bu harf grubundan plaka alanların istedikleri taktirde değiştirebilecekleri belirtilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title