Haberler

Diyarbakır'da Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlıkları Devam Ediyor

Güncelleme:

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2015-2016 eğitim-öğretim yılı hazırlıkları aralıksız devam ediyor.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün 2015-2016 eğitim-öğretim yılı hazırlıkları aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda destekleme ve yetiştirme kurslarıyla ilgili değerlendirme ve planlama toplantısı İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüsamettin Atlı başkanlığında, şube müdürleri ve halk eğitimi merkezi müdürlerinin katılımıyla yapıldı.

Toplantıda Destekleme ve Yetiştirme Kurslarıyla ilgili müdürlük tarafından şu ana kadar yürütülen çalışmalar ve yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verildi. Toplantıda konuşan Hüsamettin Atlı, bakanlığın ve il milli eğitim müdürlüğünün bu kursları çok önemsediğini, kursların verimli ve faydalı olmasını istediklerini belirtti.


"Sizlerle yürüteceğimiz titiz çalışmalar sayesinde özellikle YGS-LYS ve TEOG sınavlarına hazırlanan öğrencilerimiz başta olmak üzere bütün çocuklarımıza yardımcı olacağımızı umuyoruz" diyen Atlı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, örgün ve yaygın eğitime devam eden öğrenciler ile mezun adaylara yetiştirme kursları düzenlemek için gerekli alt yapıyı oluşturduklarını belirterek, "İlimizin birçok yerinde ücretsiz kurslarla ilgili talebi artırmak için caddelere bez afişler asılacak, billboardlar kullanılacak. Kurs merkezlerimizin bu sene liseyi bitirip üniversiteyi kazanamayan mezun öğrencilerimizin sayısından az olmayacak şekilde halk eğitim kurumlarımız öncülüğünde gerekli çalışmaların yapılmasını sağlamalıyız. Öğretmenleri seçerken bu işe inanmış kişilerden seçmenizi istiyoruz. Bu konuda tecrübeli ve birikimli arkadaşlarımızın görev alması verimliliği arttıracaktır" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Atlı, son olarak ücretsiz kursların planlama ve hazırlık çalışmalarının Ağustos ayının üçüncü haftasında tamamlanması gerektiğini, bakanlığın e-kurs modülü üzerinde çalışma yaptığını, Eylül ayının sonu itibariyle kursların tüm okullarımızda ve Halk Eğitimi kurumlarımızda açılması gerektiğini vurguladı. Herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmuş öğrenciler için YGS-LYS kurslarının Halk Eğitimi Merkezince açılacağı bunun için ön kayıtların alınmaya başlandığı bildirildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi Diyarbakır Eğitim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title