Haberler

Diyarbakır'da Asılan Afişe Tepki

Diyarbakır'da, Yenişehir Belediyesinin bilboardlara Danimarkalı bir karikatüristin "Hazreti Muhammed'e hakaret içeren" çizimini kullanması yarın 72 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla protesto edilecek.

Diyarbakır'da, Yenişehir Belediyesinin bilboardlara Danimarkalı bir karikatüristin "Hazreti Muhammed'e hakaret içeren" çizimini kullanması yarın 72 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla protesto edilecek.

Belediyenin, "çocuk gelinlere dikkati çekmek için" bilboardlara astığı afişte, Danimarkalı bir karikatüristin "Hazreti Muhammed'e hakaret içeren" çizimini kullanması, yarın cuma namazı sonrası Ulucami önünde aralarında Memur-Sen, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği ve Peygamber Sevdalıları Platformunun bulunduğu 72 sivil toplum kuruluşu tarafından protesto edilecek.

Sivil toplum kuruluşları adına AA muhabirine açıklama yapan Memur-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, Danimarkalı bir karikatüristin tüm dünyada tepki çeken "Hazreti Muhammed'e hakaret içeren" çiziminin bilboardlarda kullanmasının, DBP'lilerin yönettiği belediyenin, İslama ve değerlerine ne kadar duyarsız olduğunun bir göstergesi olduğunu söyledi.

"Bazı gazetelerin bile tepki çeken karikatürü Türkiye'de yayımlamadığına fakat DBP'li belediyenin bunu yapmaktan çekinmediğine" dikkati çeken Memiş, "DBP belediyelerinin ve zihniyetinin İslam'a karşı kin kustukları, İslam'la yoğrulmuş Şeyh Sait ve Selahaddin Eyyubi'nin torunlarını hazmedemeyip her türlü kutsallara yapmış oldukları, hakaret ve saygısızlıktan dolayı yarın onlarla ilgili telin açıklaması yapacağız" ifadesini kullandı.

"Bu işin peşini bırakmayacağız"

Yapacakları açıklamaların siyasi olmayacağını ve herkesi Ulucami önüne beklediklerini belirten Memiş, "Biz, değerlerimize yapılan her türlü saldırıya karşı dik durup, gerçek anlamda İslami değerlere sahip olan, Peygamber'i seven insanları protestonun yapılacağı Ulucami önüne bekliyoruz. Bu işin peşini bırakmayacağız ve farklı eylemlerimizle de devam ettireceğiz" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Diyarbakır Memur Sen Yenişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title