Haberler

Diyarbakır'da "8 Mart"Ta Kadın Cinayeti

Diyarbakır'da genç bir kadın aracında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Diyarbakır'da genç bir kadın aracında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, gece saatlerinde, merkez Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi 264'üncü Sokak'ta yaşanan olayda, Nazlı Aydın (28) aracının içindeyken silahlı saldırıya uğradı.

7 kurşunun isabet ettiği otomobilde vurularak ağır yaralanan Aydın, çevredekilerce kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Polis, olayın zanlısı olarak Aydın'ın bir süre birlikte olduktan sonra ayrıldığı market işletmecisi Murat A'yı arıyor.

Murat A'nın sahte kimlikle bir süre önce araç kiraladığı ve bu araçla olay yerine gittiğini belirleyen polis, aracı merkeze bağlı Dokuzçeltik köyü yakınlarında terk edilmiş olarak buldu.

Polis, aracın bulunduğu civardaki bağ evlerini araştırırken, kiraladığı araçla Mardin'in Nusaybin ilçesine de gittiği belirlenen zanlının Suriye'ye kaçmış olabileceği ihtimalini de değerlendiriyor.

-Korumaya alınmış-

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, öldürülen Nazlı Aydın, 2011 Aralık ayında zanlı Murat A. tarafından darp edildiğini belirterek şikayette bulunduktan sonra polis korumasına alındı.

Zanlı ise hem bu olayda hem de 2012 Mayıs ayında darp şikayeti üzerine gözaltına alınması sonrasında savcılıkça serbest bırakıldı.

Temmuz 2012'de ise Aydın'ın evinin önünde silahla beklediği şikayeti üzerine polisin gözaltına aldığı Murat A, bu kez savcı tarafından mahkemeye sevk edildi ancak mahkemece serbest bırakıldı.

Öldürülen Nazlı Aydın'ın, 12 Aralık 2012'de çantası çalınarak polise başvurması üzerine aranan zanlı, polise giderek teslim olunca çıkarıldığı mahkemece tutuklandı fakat ilk duruşmanın yapıldığı 18 Ocak tarihinde tahliye oldu.

Son olarak 4 gün önce polise başvuran Nazlı Aydın, Murat A. ile yeniden birlikte olmaya başladığını ve akşam sinemaya gittikten sonra birlikte eve geldiklerini sabah evden çıkan Murat A'nın ziynet eşyalarını çaldığını söyleyerek şikayetçi oldu. Ancak polisin bir daha gözaltına aldığı zanlı, iftira olduğu savunmasını yaparak serbest kaldı.

Öldürülen Nazlı Aydın'a çağrı üzerine koruma verildiği ve Aydın'ın cinayet öncesinde aradığı polislerin 2 dakika sonra olay yerine ulaşmasına rağmen yetişemediği ileri sürüldü.

Muhabir: İrfan Cemiloğlu

Yayıncı: Behçet Güngör - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Aydın Murat Diyarbakır Kayapınar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title