Haberler

Diyarbakır'da 700 Kilogram Hayvansal Ürün Ele Geçirildi

Güncelleme:

Diyarbakır'da yaklaşık 700 kg menşei ve kaynağı belli olmayan küçük ve büyükbaş hayvan işkembesi ve iç organları ile tavuk eti ele geçirildi.

Diyarbakır'da yaklaşık 700 kg menşei ve kaynağı belli olmayan küçük ve büyükbaş hayvan işkembesi ve iç organları ile tavuk eti ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Jandarma tarafından yapılan yol arama ve kontrollerinde kaynağı ve menşei belli olmayan 700 kilogram hayvansal ürün ele geçirildiği bildirildi.

İl Jandarma Komutanlığı Bismil/Sinan Jandarma Karakol Komutanlığınca Kaçakçılık ile mücadele ve Hayvan Sağlığı Kanunu kapsamında yol kontrol ve adli arama faaliyetleri icra edildiği belirtilen açıklamada, "İcra edilen yol arama ve kontrol faaliyetlerinde lokanta ve restoranlara satılmak amacıyla Batman ilinden Diyarbakır iline götürülmeye çalışılan; Bir araç içerisinde yaklaşık (700) kg menşei ve kaynağı belli olmayan Hayvansal ürün (küçük ve büyükbaş hayvan işkembesi ve iç organları ile tavuk eti) ele geçirilmiştir. Tüketilmesi durumunda insan sağlığına önemli derecede tehlikeye sokacak bu ürünler İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerine imha edilmek üzere teslim edilmiş olup, bu ürünleri taşıyan (1) şüpheli hakkında ise idari para cezası kesilerek haklarında yasal işlem başlatılmıştır. Halkımızın huzur ve güvenliği ile sağlığının korunması ve kaçakçılığın önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title