Haberler

Diyarbakır'da 25 Kasım Yürüyüşünün Startı Verildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır’daki kadın kurumları ve temsilcileri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü’nün startını vererek yürüyüş düzenledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır'daki kadın kurumları ve temsilcileri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü'nün startını vererek yürüyüş düzenledi.

Diyarbakır'da bulunan kadın kurumları ve temsilcilerinin oluşturduğu Diyarbakır Kadın Platformu bileşenleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü kapsamında yapılacak olan etkinliklerin startını verdi. Sincarlı vatandaşların bulunduğu Yenişehir Fidanlık Alanı'nda bir araya gelen ve aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, DÖKH aktivistleri ile kadın kurumu çalışanlarının bulunduğu kadınlar, yürüyüş düzenleyerek 25 Kasım'ın startını verdi.

Yürüyüş sonrası açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, 25 Kasım'ın kadınlara yönelik şiddetin ve kadınların direnişinin mücadelesini temsil eden bir gün olduğunu söyledi. Kışanak, "Kadınlar Şengal ve Kobane'de direnişin sembolüdür. DAİŞ çetecilerinin saldırılarının kadınların tarihi direniş boşa çıkartıldı. Şengal olmadan Kürdistan güzel değildir. Şengal de, Kobani de özgürleşecektir. Bu özgürlük mücadelesinin en temel dayanağını da kadınlar oluşturacaktır. Kürt kadınlar, Ezidi Kürtler, Rojava'daki Kürtler boyun eğmedi, kadınlar direnişin sembolü oldu. Kadınlar tüm dünyaya sesini duyurdular. Kadınlar Şengal'de yaşanan acıyı, trajediyi dünyaya duyuran direnişin sembolü oldular. Kadınlar Kobani'de IŞİD vahşetine karşı direnişin sembolü oldu. Tüm dünyaya Kürt halkının haklı davasını ve mücadelesini tanıttılar. Şengal'de IŞİD vahşeti Ezidi Kürtleri soykırımdan geçirmek istedi. Kürt kadınlarını cariye yapmak, köle yapmak için vahşi bir saldırı düzenledi. Şengalli kız kardeşlerimiz büyük acı çektiler. Ama bütün Kürt halkı Kürdistan halkı, Şengalli kız kardeşlerimizin yanındadır. İnsanlık değerlerine sahip çıkan vicdanı olan herkes Şengalli kız kardeşlerimizin yanındadır. Bu IŞİD vahşetini durduracağız" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title