Haberler

Diyarbakır'da 1960'dan Bu Yana Gelen Lezzet Paçacı Fazıl

Güncelleme:

Diyarbakır'da1960 yılından bu yana hizmet veren Meşhur Paçacı Fazıl Usta yeni şubesiyle hizmet vermeye devam ediyor.

Diyarbakır'da ağzının tadını bilenlerin uğrak yeri olan ve 3 kuşaktan gelen lezzet, 1960 yılından bu yana hizmet veren Meşhur Paçacı Fazıl Usta yeni şubesiyle hizmet vermeye devam ediyor. Diyarbakır'ın Ofis İstasyon semtinde kurulan ilk şubesiyle Diyarbakırlıların taktirini toplayan Fazıl Usta Dicle Kent'teki ikinci şubesiyle de tüm ağzının tadının bilenlerin uğrak yeri olmaya devam ediyor.

1960 yılında eski yoğurt pazarı yanında bulunan Güzeliş Lokantası'nda babası Merhum Cemil Onur'un yanında yetişen Fazıl Usta mesleğini çocuklarıyla devam ettiriyor. Paçanın sağlık için en şifalı antibiyotikler içerdiğini söyleyen Fazıl Usta, "Paça yağda kavrulmuyor, hayvanın lezzeti başındadır" dedi.

1960 yılında Diyarbakır'da paça yaparak ağızları tatlandıran Fazıl Usta çocuklarıyla beraber yıllardır Diyarbakırlıların ağzının tadı oldu. Diyarbakırlıların yanı sıra Diyarbakır'a misafir ve turist olarak gelenlerinde uğrak yeri olan Meşhur Paçacı Fazıl Usta ikinci şubesiyle de hizmet vermeye başladı. Dicle Kent Villaları Dicle Kent Cami karşısında ikinci şubesiyle hizmet vermeye başlayan Paçacı Fazıl Usta yeni yerinde Paçanın dışında Diyarbakır'ın mahalli yemekleriyle de vatandaşları beğenisini topluyor. Yıllardır Ofis semtinde hizmet veren Meşhur Paçacı Fazıl Usta yeni şubelerine tüm Diyarbakırlı vatandaşları bekliyor. Babasından meslek kalan paçacılığı uzun yıllardır yapan Fazıl Usta çocuklarıyla beraber baba mesleğini yıllardır devam ettiriyor.

Müşterilerine Güler yüzlü hizmet veren ve yıllardır tadını bozmayan Paçacı Fazıl Usta vatandaşların ilgisinden hayli memnun. Vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek ve şube olarak yeni yerler açmak için kolları sıvayan Paçacı Fazıl Usta Dicle Kent Villarında bulunan yeni şubesiyle hizmet vermeye başladı. Tüm vatandaşları yeni şubelerine beklediklerini belirten Paçacı Fazıl Usta, "Babamızdan kalma mesleği yıllardır hakkıyla devam ettiriyoruz. Ofis İstasyon semtinde bulunan yerimiz hem küçük hem de bazı mesafelere uzak olduğu için şubeler oluşturmaya karar verdik. Dicle Kent Villalarında bulunan yeni şubemizi halkımızın hizmetine sunduk. Vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştık buda bizi mutlu etti. Dicle Kentteki şubemizde sadece paça değil Diyarbakır'ın mahalli yemeklerini de halkımıza sunuyoruz" diye konuştu.

Vatandaşın damak tadına göre paça ve yemek hazırladıklarını belirten Meşhur Paçacı Fazıl Usta, "İnsan mesleğini sevmelidir. Biz bu işi severek yapıyoruz. Halkımızın damak tadını çok iyi biliyoruz. Ona göre yemeklerimizi hazırlıyoruz. Biz bu işe sadece paça için girmedik, hem Diyarbakır'ımızın mahalli yemeklerini halkımıza ikram etmek hemde halkımızın damak tadı olmak için girdik. Diyarbakır'ın yanı sıra İzmir, Ankara, İstanbul gibi metropol kentlerden bile müşterilerimiz var. Diyarbakır'a gelen misafirlerin de uğrak yeri olduk ve hatta gelip paçamızın tadına varan vatandaşlar beraberlerinde götürmek istediklerini de dile getiriyorlar. Vatandaşların yanı sıra turistler, ünlü sanatçılar, siyasetçiler, bürokratlar da müşterilerimiz arasında. Herkese aynı tadı sunmanın keyfini yaşıyoruz" dedi.

Başım üzerine sloganıyla hareket eden ve saygınlığıyla, hürmetkarlığıyla ve vatandaşların hepsine aynı hizmeti sunan Meşhur Paçacı Fazıl Usta müşterilerinden de tam not alıyor. Yıllardır Paçacı Fazıl Usta'ya geldiğini belirten vatandaşlardan Ali Yücesoy, "Bildim bileli Paçacı Fazıl Usta'ya geliyorum. Bu zamana kadar hem ilgi ve alakayla çok saygın ve hürmetkarlığı ile bizleri kapıdan karşılıyor ve kapıya kadar yolculuyor. Ve fiyatları çok makul daha doğrusu pahalı değil ,Yeni yerine de hayırlı olsuna geldik paçanın yanı sıra mahalli yemeklerimizi de tattık. Tüm vatandaşların bu tadı tatmasını tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Dicle Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title