Haberler

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne Yapılan Saldırıya BDP'den Tepki

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik dün yapılan saldırı, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) il örgütünün öncülüğünde belediye önünde yapılan açıklamayla protesto edildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik dün yapılan saldırı, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) il örgütünün öncülüğünde belediye önünde yapılan açıklamayla protesto edildi.

Büyükşehir Belediyesi önünde yapılan açıklamaya BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Muş Milletvekili Demir Çelik, Silvanlılar Derneği Başkanı Celalettin Birtane, Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ile Fırat Anlı, ilçe belediye eşbaşkanları, sivil toplum örgütleri ile meslek örgütü temsilcileri, belediye çalışanları ile çok sayıda kiyi katıldı. Toplanana kalabalık adına açıklama yapan BDP İl Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt, Büyükşehir Belediye Yasası'yla birlikte Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet alanının il sınırlarına kadar genişlediğini hatırlatarak, bu yasa çerçevesinde belediyenin tüm ilçelere hizmet götürdüğünü söyledi.

Halkın talebi doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi'nin diğer ilçelerde olduğu gibi Silvan'a da yeni çözümler getirdiğini belirten Zümrüt, "Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşıma dönük yeni çalışmalar başlatmasının ana nedeni halkın kaliteli hizmetten faydalanmasıdır. Bu amaç doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi'nin ilçeler ile Diyarbakır arasında bir süredir yolcu taşıma amaçlı otobüs seferleri başlatmış bulunmaktadır. Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşıma yönelik geliştirdiği yeni çalışmayı kendi menfaatlerinin aleyhine gören bazı çıkar amaçlı gruplar ve bir takım çetevari yapılanmalar ile buna karşı çıkan Silvan Minibüs Hattı Kooperatifi ile bazı dolmuş sahip ve şoförleri, halkın hizmet kalitesinden faydalanmasını engellemeye çalışmaktadırlar. Bu kesim kendi çıkarlarını halkın çıkarlarının önünde görmektedirler. Bunlar belediyeye fiili saldırıda bulunmuş saldırıda belediye çalışanlarının yaralanmış, belediye otobüsleri tahrip olmuş, zabıtanın saldırıyı engellemeye dönük çabasına rağmen saldırı artarak devam etmiştir. Olay yerin gelen polis saldırıyı seyretmekle kalmamış, halkın saldırganlara cevap vermesi üzerine polis gaz bombaları ile halka ve belediyeye saldırmıştır. Polislerle birlikte belediyeye saldırın bu çeteyi nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Bu halk çetelere ve menfaatçilere pabuç bırakacak bir halk değildir. Parti olarak bu çetelere bunlarla hareket edenlere asla izin vermeyeceğiz. Halkımızın hizmetlerden en üste seviyede faydalanması için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

HDP Muş Milletvekili Demir Çelik ise BDP, HDP ve DTK olarak saldırıyı kınadıklarını belirterek, "Bu saldırı bilerek, istenerek ve bilinçli tertiplenmiştir ve bu oyunu açığa çıkarıp boşa çıkaracağız" diye konuştu.

Yapılan açıklamaların ardından Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan kalabalık slogan atarak olaysız bir şekilde dağıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zübeyde Zümrüt Demir Çelik Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (1)

YILMAZ:

cok iyi olmuş olacagı buydu rantcılara taviz verirsiniz kaldırımlar işgal cadeler işgal yolar işgal dilenciler artık dilenmek deyil resmen gaspa dönuştu kahveler cay ocakları cigerciler tablacılar seyar satıcılar her yeri işgal etmiş durumda minubusler zaten terör estiriyor siz yerel yönetimler böyle pasif menfat icin göz yumarsanız bunlarda azar böyle saldırırlar bence cok cok iyi oldu diyarbakır tıpkı afganistan hindistan pakistan gibi rezilce bir kente dönuştu denetimsiz bir şehir oldu

4
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title