Haberler

Diyarbakır'a Yakışmıyor

Güncelleme:

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal, Vergi Dairesi'nin Diyarbakır'a yakışır daha modern bir hizmet binası yapılması konusunda istekte bulundu.

Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanlığı görevine yeni atanan Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin Baysal Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Ebubekir Bal, Meclis Başkanı Ahmet Ay, TDİOSB Başkanı Engin Yeşil, DTB Başkanı Vekili Şehmus Ayhan, Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Özkılıç ile Şükrü Boylu'ya iadeyi ziyaret bulundu.

Ekonomik ve mali zorluklar nedeniyle borçlarını ödeyemeyen mükelleflere yakından ilgilendiren 6552 sayılı kanun ile ilgili açıklamalarda bulunan Diyarbakır Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin Baysal, "Her vatandaşımızın borcu olup olmadığını öğrenmeleri gerekmektedir" dedi.

VATANDAŞLAR BORÇLARINI ÖĞRENSİN

Vatandaşlarımızın bazıları borçlarını bilmedikleri için ancak haciz durumunda borçlarının farkında olabildiklerini belirten Baysal, "Bu yasa mevcutken, herkesin kamuya borcu olup olmadığını sorgulama yapması gerekmektedir. Vergi dairelerine veya internetten gelir dairesi sitesine girip borcu olup olmadığını öğrenip vergi borçlarının Taksit ile ödeme imkanında faydalanmaları gerekmektedir. Borcu bulunan vatandaşlar başvuru sırasında 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte 36 ay ödeme seçeneklerinden birini seçecek. Borçlu tarafından taksit sayısına ilişkin bir tercihte bulunulmaması halinde, idarece fıkrada öngörülen en uzun taksit sayısı olan 18 takside ilişkin ödeme planı verilecektir" dedi.

YENİ VERGİ DAİRESİ İSTİYORUZ

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Ebubekir Bal ise 6552 sayılı kanun borçlu vatandaşlar için bir fırsat olduğunu belirterek, "Öncelikle Kent merkezinde trafiğin yoğun olduğu bir bölgede bulunan ve geçmişte emniyet Müdürlüğü olarak kullanılan Diyarbakır vergi Dairesinin artık modern bir hizmet binasına kavuşması gerekmektedir. Kentte özellikle araç park sorunu olmayan geniş bir alan üzerinde daha modern ve mükelleflerin daha rahat edebileceği kentte yakışır bir vergi dairesi istediklerini söyledi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Engin Yeşil Diyarbakır Ahmet Ay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title