Haberler

Diyanet-Sen Aydın Şubesi İl Divan Toplantısı Yapıldı

Diyanet-Sen Aydın Şubesi İl Divan Toplantısı, Diyanet-Sen Genel Başkan Özkan ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Omurca'nın katılımıyla yapıldı.

Diyanet-Sen Aydın Şubesi il divan toplantısı Diyanet-Sen Genel Başkan Vekili Hacıbey Özkan ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Omurca'nın katılımıyla yapıldı.

Diyanet-Sen Aydın Şubesi il divan toplantısı yapıldı. Toplantıya Diyanet-Sen Genel Başkan Vekili Hacıbey Özkan, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Omurca, Diyanet-Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Emirdağ, Şube Sekreteri Bekir Şen, Şube Mali Sekreteri Abdurrahman Çalışkan, Şube Eğitim Sekreteri Enver Dingel, Şube Dış İlişkiler Sekreteri Fatih Özkan, Şube Mevzuat Sekreteri Mehmet Yörük ve Diyanet-Sen ilçe başkanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Diyanet-Sen Aydın Şube Başkanı Ahmet Emirdağ, şube olarak büyük bir gayret içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Kamuda kılık kıyafet serbestliğinin sağlanası için Memur-Sen'in başlattığı imza kampanyası kapsamında Aydın'da çalışmalar yaptıklarını belirten Emirdağ, "Sevgili Peygamberimizle ilgili olarak okullarda şiir yarışması düzenledik. Suriye, Mısır ve Mymar'daki yaşananlara tepkimizi farklı ortamlarda dile getirdik. İlçe ziyaretlerimizi ve üye çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürüyoruz. Sendikamızı yeni binasına taşıdık. Promosyonlarımı üyelerimize ve üye olmayan din görevlilerine ulaştırdık. Genel Merkezimizin bize verdiği destek sayesinde çalışmalarımızda belirli bir noktaya ulaştık. Hizmet sendikacılığı prensibimizle gücümüze güç kattık. Aynı gayret ve çaba içerisinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Türkiye genelinde 70 bin üyesi bulunan Diyanet-Sen'in alanında yetkili sendika olduğunu anımsatan Diyanet-Sen Genel Başkan Vekili Hacıbey Özkan da, din görevlilerinin özgür olmadığı bir toplumda özgürlüklerden söz etmenin mümkün olamayacağını savundu. Din görevlilerinin mağdur olduğu bir toplumda mağduriyetlerin önüne geçilemeyeceğini belirten Özkan, "Din görevlisinin olmadığı bir saha harabe ve gül açmayan bir bahçedir. Din görevlisinin yer almadığı bir sivil toplum kuruluşu nakıs olacaktır. Diyanet-Sen olarak bu güne kadar bu anlayışla belirli bir noktaya ulaştık. Hak aramak kutsaldır. Din hizmetlerinin önündeki engelleri kaldırmak için mücadele ettik ve bundan sonrada etmeye devam edeceğiz. Hedefimiz daha kaliteli ve etkin bir diz hizmeti verebilmek. Ülkemizin normalleşmesine çok büyük katkıda bulunduk. Ülkemizin içeride ve dışarıda aldığı çok önemli kararların alınmasında etkili olduk. Din görevlilerinin yıllardır bekledikleri Teşkilat Yasasının alt yapısının hazırlayan Diyanet-Sen'dir. Diyanet-Sen'in kurucusu merhum Hüseyin Yıldız'ın 2005 yılından beri dile getirdiği Diyanet Akademisinin kurumasında önemli bir noktaya geldik. Bu sayede din görevlilerinin uzmanlık alabilmesinin önü açılmış oldu" diye konuştu.

Diyanet-Sen Genel Merkezi olarak il divan toplantılarını önemsediklerinin altını çizen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Omurca ise, şunları söyledi: "81 ilimizde il divan toplantılarını Şubat ayına kadar tamamlayacağız. Şuana kadar 50'ye yakın ilde toplantılarımızı tamamladık. Sivil toplum kuruluşları bir ülke için önemlidir. Önemli olan gücümüzü üyelerimizin, ülkemizin ve bütün insanlığın yararına kullanabilmektir. Diyanet-Sen'in birikimi ve tecrübesi O'nu diğerlerinden ayran özeliğidir. Diyanet-Sen bilgi ve birikimini üyesi ve ülkesi için kullanıyor. Gücümüzü korumak için teşkilatlarımızı canlı tutmalıyız. Etkin ve verimli bir din hizmeti için maddi gereksinimler ve manevi donanımı sağlamak zorundayız. Din görevlilerimiz insan ve İslamiyet'i buluşturan çok şerefli bir görevi yerine getiriyor. Toplumun belirli bölümlerini değil; bütün insanlığın muhatap olduğu bir mesleği icra ediyoruz. Din görevlisi her alanda olduğu gibi sivil toplum kuruluşlarında da farkını ortaya koymalıdır. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da milli ve manevi değerlerimizi en üst düzeyde tutarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz" - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatih Özkan Diyanet Sen Omurca Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title