Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, masum, suçlu ve suçsuz demeden insanları katletmenin cihatla ilgisinin olmadığını belirterek "Çapulcu kültürü, ne zamandan beri cihat olmuş? Bugün asıl büyük cihat, cehalete karşı olandır.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, masum, suçlu ve suçsuz demeden insanları katletmenin cihatla ilgisinin olmadığını belirterek "Çapulcu kültürü, ne zamandan beri cihat olmuş? Bugün asıl büyük cihat, cehalete karşı olandır. Asıl cihat, yeryüzünden bütün kötülükleri ortadan kaldırmaktır" dedi.

Gaziantep'te temaslarda bulunan Görmez, Ulu Camii'de cuma namazı kıldırdı. Cuma hutbesinde cemaate seslenen Görmez, Antep savunmasının, muazzam ve İslam'ın çiğnenmesine izin vermeyen kutlu bir cihat olduğunu söyledi.

Müslüman dünyasında bugün cihat gibi İslam'ın en temel kavramlarının tahrif edildiğini ifade eden Görmez, şöyle konuştu:

"Cihat, İslam'ın en önemli farizalarındandır. Yeri geldiğinde İslam'ı çiğnemek isteyenlere mücadele etmek, yeri geldiğinde İlayı Kelimetullah'ı elde etmek için karşınıza dikilenlere mücadele etmek, elbette İslam'ın şiarlarındandır. Cihat, masum insanları öldürmek olamaz. Ahlak ve hukuk tanımayan savaşlara cihat denilemez. Masum, suçlu ve suçsuz demeden insanları katletmenin cihatla ilgisi yok. Vücuduna bombaları bağlayarak camilere girmek, camilerde onları patlatarak dünyanın görmediği cinayetleri işlemek de cihat değildir. Çapulcu kültürü, ne zamandan beri cihat olmuş? Bugün asıl büyük cihat, cehalete karşı cihattır. Asıl cihat, yeryüzünden bütün kötülükleri ortadan kaldırmaktır."

Görmez, kendi nefsiyle mücadele edemeyenlerin savaş alanlarında cihat etmesinin mümkün olamayacağını vurguladı.

Cihatın ahlak ve hukukunu, Antep savunması ile Çanakkale Savaşı'nda görüldüğünü belirten Görmez, Hazreti Peygamber'in "Düşmanla karşılamayı temenni ve arzu etmeyiniz. Eğer karşılaşırsanız da sevap gösteriniz" şeklinde buyurduğunu anımsattı.

Görmez, bu hadisin ve Kuran-ı Kerim ayetlerinin, yeryüzünde öncelikle barışın esas alınması gerektiğine işaret ettiğini söyledi.

Asıl özgürlüğün, yürekleri özgürleştirmek ve akılları bağımsızlaştırmaktan geçtiğini dile getiren Görmez, şunları kaydetti:

"Bugün, birey ve toplumun kalbini ve yüreğini işgal eden çok büyük kötülükler vardır. Başta insanın Rabbine şirk koşması, Rabbine isyan isyan etmesi, günah işlemesi, kardeşine karşı kin ve nefrette olması, intikam duygusu içerisinde olması, kibir ve güç tutkusu gibi bütün bunlar insanın yüreğini işgal eder. Rabbimizin bize gösterdiği yolun dışında başka batıl fikir ve düşüncelerin hegemonyası ve egemenliği altına girdiğinizde o zaman kalbin işgalini de önleyemezsiniz."

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Görmez Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title