Haberler

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Keleş Açıklaması

"Son günlerde işlenen çocuk ve kadın cinayetleri, İslam'ın da ötesinde insanlığın vicdanını kaybettiğinin bir işaretidir.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, "Son günlerde işlenen çocuk ve kadın cinayetleri, İslam'ın da ötesinde insanlığın vicdanını kaybettiğinin bir işaretidir. Hiç şüphesiz; bu yaşananlar bütün dünyada insanlığın, İslam'ın barış ve rahmet mesajlarına ne kadar da çok muhtaç olduğunu göstermektedir" dedi.

Keleş, Konya Ticaret Odası'nda düzenlenen il müftülüğü devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, İslam dünyasının çok çetin sınavlardan geçtiği günlerin yaşandığını söyledi.

Kardeşin kardeşle olan ilişkilerindeki ölçüsüzlük ve özensizliğin, Müslümanlar için acı bir yük olmaya başladığını ifade eden Keleş, yerel, bölgesel ve küresel ölçekte yaşanan sorunların pek çok yerde insanlığın öldüğüne dair işaretler verdiğini belirtti.

"İnsanlık için hayırlı bir ümmet ve örnek bir topluluk olmak, rehberlik etmek üzere görevlendirilmişken, ne yazık ki birbirimizle olan ilişkilerimiz başta olmak üzere birer Müslüman olarak, diğer insanlar, eşya, tabiat ve hatta topyekun hayatla ilişkilerimizde de ciddi problemler yaşamaktayız" diyen Keleş, şunları kaydetti:

"Son günlerde işlenen çocuk ve kadın cinayetleri, İslam'ın da ötesinde insanlığın vicdanını kaybettiğinin bir işaretidir. Hiç şüphesiz; bu yaşananlar bütün dünyada insanlığın, İslam'ın barış ve rahmet mesajlarına ne kadar da çok muhtaç olduğunu göstermektedir. Bunun için öncelikle mümin gönüllerin merhamet eğitiminden geçmesi, sevgi, şefkat, hoşgörü ve kardeşlikle buluşması gerekmektedir. Mümin gönüllere rahmet ve merhamet yerleşmeden, İslam dünyasının birçok bölgesinde var olan açlık, sefalet, şiddet, çatışma ve gerginlik ortadan kaldırılamaz."

Ramazan ayının teması "Hiç kimse kimsesiz kalmasın"

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu yıl Ramazan ayında "Hiç kimse kimsesiz kalmasın" konusunu belirlediklerini anlatan Keleş, "Herkesin büyük kalabalıklar içerisinde yalnızlığı yaşadığı bu dünyada adımlarımızı, sevgiye, muhabbete, dostluğa ve kardeşliğe doğru atalım istedik. Yalnızlıktan sıyrılarak, başta ailelerimiz olmak üzere mahallelerimizde, semtlerimizde, beldelerimizde, ülkemizin her köşesinde sevginin ve muhabbetin coşkusuyla birliğimizi ve dirliğimizi pekiştirelim istedik. Böylelikle bu coşku, heyecan ve iman atmosferinde hiçbir fert yoksulluğu ve kimsesizliği hissetmesin" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ankara'da görevlendirilen Konya Müftüsü Şükrü Özbuğday, görevini yeni atanan Ali Akpınar'a devretti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, Özbuğday'a plaket, Akpınar'a çiçek takdim etti. Programa, Konya Valisi Muammer Erol, müftülük çalışanları ve ilgililer katıldı. - Konya

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Ekrem Keleş Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title