Haberler

Divriği Sadık Özgür Devlet Hastanesi İnşaatı

Divriği İlçesinde Hayır Sever İş Adamı Sadık Özgür Tarafından Yaptırılan Hastane İnşaatı Devam Ediyor

Divriği ilçesinde hayır sever iş adamı Sadık Özgür tarafından yaptırılan hastane inşaatı devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda temeli atılan Divriği Sadık Özgür Devlet Hastanesi inşaatı, kış şartlarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle planlanan süreden daha hızlı ilerliyor.

Doğduğu kente bugüne kadar ilkokul, ortaokul ve iki lise yaptıran hayırsever iş adamı Sadık Özgür'ün, 96 yatak kapasiteli ve 12 dairelik lojman şeklinde yapılacak olan inşaat hakkında sık sık şantiye sorumlularından bilgi aldığı belirtiliyor.

Şantiye şefi Tayfun Erbil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kış şartlarının beklenenin aksine daha sıcak olmasının işlerin biraz daha hızlanmasına neden olduğunu belirterek, 'Şu aşamada zemin katın kaba inşaatını bitmiş halde ve ikinci kata başladık, hastane inşaatını bu yılın son aylarında bitirmeyi hedefliyoruz' dedi.

Temeli 19 Kasım 2009 tarihinde atılan ve 30 milyon TL'ye mal olacak olan Divriği Sadık Özgür Devlet Hastanesi, 96 yatak kapasiteli olacak.

Mahkum odaları, diyaliz odaları, ibadethane, morg, çamaşırhane, sivil savunma odası, süit odalar, 3 adet ameliyathane, 4 adet doğumhane, konferans salonu, personel dinlenme salonunun yer alacağı hastane binasının yanına 12 dairelik personel lojmanının yer alacağı da kaydedildi.

(MCH-EMN-NÖZ) - SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title