Haberler

Disk Genel Başkanı Çelebi'ye Silahlı Saldırı Davası...

Disk Genel Başkanı Süleyman Çelebi'ye Silahlı Saldırıda Bulunduğu İddiasıyla Sanık Rıza Tunçbilek'in Yargılandığı Davada, Sanığın Kardeşi Cahit Tunçbilek "tanık" Olarak Dinlendi. Tanık Tunçbilek, "tahminime Göre Ağabeyim Süleyman Çelebi'ye Para Vermiştir, Çelebi'de Ödememiştir" Dedi. Çelebi İse "sanık ile 1 Liralık, 1 Kuruşluk Alacak-verecek İlişkisi Yoktur. Tamamen Bir Suikasttır" Diye Konuştu.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'ye silahlı saldırıda bulunduğu iddiasıyla sanık Rıza Tunçbilek'in yargılandığı davada, sanığın kardeşi Cahit Tunçbilek "tanık" olarak dinlendi. Tanık Tunçbilek, "Tahminime göre ağabeyim Süleyman Çelebi'ye para vermiştir, Çelebi'de ödememiştir" dedi. Çelebi ise "Sanık ile 1 liralık, 1 kuruşluk alacak-verecek ilişkisi yoktur. Tamamen bir suikasttır" diye konuştu.

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 30 yıla kadar hapsi cezası istenen tutuklu sanık Rıza Tunçbilek ile şikayetçi DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi katıldı. Duruşmada tanık olarak dinlenen kardeş Cahit Tunçbilek, Dev-Sol davası kapsamında tutuklandığını 1986 yılında tahliye edildiğini daha sonra ise Çelebi'ye işlerinde yardımcı olduğunu söyledi. Tanık Cahit Tunçbilek, "Çelebi nereye gönderdiyse gittim. Aramızdaki ilişki -işçi patron ilişkisi değildi. Bu sırada ağabeyim benden ayrıydı, gömlek işi yapıyordu. Ben Çelebi'den aldığım malları pazara çıkarıp satıyordum. Daha sonra ağabeyimle dükkan açtık, Çelebi'den halı paspas gibi mallar aldık.1990'da da Çelebi ile, Tunçel İç ve Dış Ticaret Şirketi'ni kurduk" dedi.

"KARDEŞİM İLE ÇELEBİ ARASINDA BİR PARASAL İLİŞKİ OLDUĞUNU BİLMİYORUM"

Çelebi'nin kendisine haber vermeden hissesini eşine devrettiğini ileri süren tanık Tunçbilek, "Çelebi'ye gerektiğinde para temin ediyordum. Bana çek veriyordu, çekleri kırdırıyordum. Kardeşimi ile Çelebi arasında da bir parasal ilişki olduğunu bilmiyorum. Bir defasında ağabeyimin Çelebi'ye 'ne zaman ödeyeceksin?' diye sorduğunu onun da 'kısa zamanda halledeceğim' dediğini duydum.Benim ağabeyim para canlısı insan değildir. Tahminime göre ağabeyim Rıza, Çelebi'ye para vermiştir. Süleyman Çelebi'de ödememiştir. Olayın sebebi bu olabilir" diye konuştu.

ÇELEBİ: "SANIK İLE BENİM TİCARİ HİÇBİR İLİŞKİM BORÇ ALIŞVERİŞİM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Çelebi ise, tanığın yalan söylediğini belirterek, "Sanık ile para olayının 'P'sinin bile konuşulmamıştır. Alacak-verecek ilişkisi konuşulmamıştır. Ben yaşamım boyunca siyasi nüfusumu kullanarak hiçbir ticari ilişkide bulunmadım. Zaman zaman tanık Cahit Tunçbilek'ten borç para aldığım olmuştur, ancak kendisine kuruşuna kadar aldığım parayı ödemişimdir. Sanık ile benim ticari hiçbir ilişkim borç alışverişim söz konusu değildir" dedi. Mahkeme Heyeti, tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

"BU DAVA BİR SUİKAST PLANIDIR"

Adliye çıkışı gazetecilere açıklama yapan Çelebi, "Bu davanın bir suikast planı olduğunu defalarca açıkladım. Davada 1 liralık, 1 kuruşluk alacak-verecek ilişkisi yoktur. Tamamen bir suikasttır. Tamamen şahsıma, örgütüme yönelik bir dava, bir uygulamadır" diye konuştu. Dava henüz açılmadan İçişleri Bakanı ve dönemin valisinin davayı "alacak-verecek ilişkisi" olarak nitelendirdiğine dikkat çeken Çelebi, "Tüm bu beyanlara dayanarak, bu davayı bu noktaya taşıma girişimleri var. Hüküm önceden kurulmuş. Yani içişleri bakanı ve vali söyleyince savcılık soruşturması yürütülmeden dava o zemine çekilmek isteniyor. Kamuoyu buna göre oluşturuluyor. Bu davanın oluşturulmak istenen zeminde çıkartılarak gerçek kimlikleri belirlenip, faillerin açığa çıkartılmasını talep ediyorum" şeklinde konuştu.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 5 Kasım 2009 tarihinde DİSK Genel Başkanı olan müşteki Süleyman Çelebi'ye makamında şüpheli Rıza Tunçbilek tarafından 9 el ateş edildiği belirtiliyor. İddianamede, Rıza Tunçbilek'in "Öldürmeye teşebbüs etmek ", "Yağmaya teşebbüs etmek" ve "Yaralama" suçlarından 22 ile 30 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

İstanbul'da polislere ateş açan magandalardan birisi öldü, diğeri hastanede

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title