Haberler

Aliyev: Gerginliği Azaltmak İçin Desteğe Hazırız

Güncelleme:

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya kriziyle ilgili tedirgin olduklarını belirterek, "Gerginliği azaltmak için desteğe hazırız" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, resmi temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi, Milli Meclis Başkanı Oktay Esedov ve Başbakan Artur Rasizade ile görüştü. Aliyev, Rusya ile yaşanan krize değinerek, "Gerginliği azaltmak için desteğe hazırız" mesajı verdi.

"TEDİRGİN OLDUK"

Azerbaycan Milli Meclisinde gerçekleştirilen görüşmede konuşan Meclis Başkanı Esedov da Türkiye ve Rusya ilişkilerinde son günlerde yaşanan gelişmelerden tedirgin olduklarını söyledi. Türkiye'nin Azerbaycan için dost ve kardeş ülke, Rusya'nın da önemli bir komşu olduğunu hatırlatan Esedov, "Arzu ediyoruz ki, iki ülke arasındaki gerginlik en kısa zamanda ortadan kalksın. Azerbaycan da bu yönde ne yapılması gerekiyorsa hazırdır" dedi.

"GERGİNLİKTEN YANA DEĞİLİZ"

"Rusya ile aramızda uçağın düşürülmesiyle ilgili bir gerginlik oldu. Biz uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızı kullandık. Sınırlarımızı ihlal eden, milliyeti belli olmayan bir uçak. Uyarılara cevap vermedi. Rus uçağı olduğu da belli değildi. Biz gerginlikten yana değiliz. Bu sorunu diplomatik yolla aşacağımızı düşünüyoruz. Aynı anlayışı komşumuz, dostumuz Rusya'dan da bekliyoruz. Sağduyulu açıklamalar ve davranışlar bekliyoruz. Lavrov'la da telefonla görüştüm. Önümüzdeki günlerde 3-4 Aralık'ta Belgrat'ta görüşme hususunda hemfikir olduk. Önümüzdeki günlerde tansiyonun düşeceğini düşünüyorum. Bu konuda kardeş Azerbaycan'ın objektif ve dengeli tutumunu da takdirle karşılıyoruz."

BASINA KAPALI GÖRÜŞTÜLER

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu temasları kapsamında Başbakan Artur Rasizade ile de görüşme gerçekleştirdi. Görüşme, görüntü alınmasının ardından basına kapalı olarak sürdürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Mevlüt Çavuşoğlu İlham Aliyev Azerbaycan Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (94)

AGAYEV:

Rusyada yasayan bir Azeri olarak yemin ederim ki eyer savas cikarsa yollar kapali bile olsa Azerbaycan uzerinden gelirim Turkiyeye canim Turkiyem icin savasir ugrunda canimi veririm !!!

65
2
yanıtYanıtla
hayat:

Millet şehitlikten bahsediyor. İstanbul boğazını geçemeden olursunuz bu nasıl bir kafadır. Rusya turkiyede savaşmaya gelmez sadece bombalar. Germeye gerek yok.. türkiye başından beri haksiz suriyede ki iç savaşı desteklerken düşünmeli insan. Amerika uşaklığı na son verilmeli

17
47
yanıtYanıtla
kafkad:

Rusyami bombalar o bombalar ona kacar yahu neyi bombaliyo buna emin ol rusyanin oyle bor gicu kimsenin golgesinde kalmaz ama firt bir ulke

yanıt0
yanıt0
türk:

Ulan sen adammisin be bide su soruyu sor kendine rusyanin ne isi var orda kardesi degil siniri hic degil komsusu hic degil sadece satilmis ve kendi milletini satmis birinin canini kurtarmak icin ve orda birtoprak parcasi elde etmek icin eger hersey vatansa ölürüz ama senin gibi hainler sürmek lazim ozaman icimizdeki disaridaki düsmanlarimizi secmis ölürüz Önc vatan budabsana kapak olsun git nereyi seviyorsan orda yasada vatanini sevenin milli gelir Art sin bu vatanin ekmegini yiyipde suyunu icip hainlik edenlere zehir zikkim olsun

yanıt0
yanıt0
dexter:

merak etme senin gibi korkaklar peyganber efendimiz zamanından beri var

yanıt0
yanıt0
linz:

mal''in önde gideni, beyin sende iskembeden ibaret!

yanıt0
yanıt0
TURKMEN TUGAY KOMUTANI EBU OMER EL CUMALI:

Azeriler korkak cikti. Yaziklar olsun. Yine yalniz kaldik.

45
11
yanıtYanıtla
Serhat:

Kazakistan biz Türk Kardeslerimizin yanindayiz dediler bence bu destek daha önemli.

yanıt7
yanıt1
Şırnak''lı Mustafa:

BARZANİ, RUSYANIN TEHDİTLERİNE KARŞI TÜRKİYE''NİN YANINDA YER ALACAĞINI VE TÜRKİYEYİ DOĞAL GAZSIZ BIRAKMAYACAĞINI APACIK SÖYLEMİŞTİR HELAL OLSUN.

51
5
yanıtYanıtla
TürkistanLıTürkmen:

aliyev korkma saten ruslar azerilerede türklerede savaş aççak korkma Allahdan kork sadece ölümse ölüm erkek gibi şereflice ölçeksek ama Ruslardan 1 tanemize karşı 10 almadan ölmek haram olsun bize

40
6
yanıtYanıtla
Tüm 94 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title