Haberler

Dink'in Cenaze Töreninde Atılan Sloganlara Tepkiler

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Söke İlçe Teşkilatı Basın Sözcüsü Çetin Gökgonca, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in Öldürülmesinden Sonra Ortaya Çıkan Olayları Değerlendirerek, Türk Milliyetçiliğinin Suçlu Gösterilmeye Çalışıldığını Söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Söke İlçe Teşkilatı Basın Sözcüsü Çetin Gökgonca, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinden sonra ortaya çıkan olayları değerlendirerek, Türk milliyetçiliğinin suçlu gösterilmeye çalışıldığını söyledi.

Türkiye'deki gündemin kasıtlı olarak değiştirildiğini ifade eden Çetin Gökgonca düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye hem bu alçakça işlenen cinayetten hem de bundan sonra oluşturulan psikolojik terör ve tahrik ortamından gereken dersi çıkarmak durumundadır. Yaşanan süreç Türkiye'nin milli güvenliğini doğrudan etkileyen hayati ve milli meseleleri gölgede bırakmıştır. Türkiye'de siyasi bölücülüğün zemin kazanması için yürütülen faaliyetler Kuzey Irak'tan kaynaklanan güvenlik tehditleri ve Kerkük'te ağırlaşan şartlar bu ortamda ikinci plana itilmiştir" dedi.

Menfur bir cinayetin ardından tahrikçi mihrakların iş başına geçtiğini dile getiren Gökgonca, bazı kesimlerin ortaya koydukları saldırgan tavrın milletin tümüne olduğu gibi, tarihten gelen kardeşlik değerlerine de zarar verdiğini söyledi. "Bu milletin vatandaşlarının tamamı Türk'tür" diyen Gökgonca, "Hepimiz Ermeni'yiz demek, ne demektir? İnançlara saygımız sonsuzdur. Türk Milleti bir parçası gördüğü için cinayetin ardından acıyı paylaştı. Kederli aileye başsağlığı dilendi. Ancak aynı hassasiyet vatan için ölen kardeşlerimiz için gösterilmedi. 30 bin vatan evladımız şehit ve bir o kadar gazi, bir o kadarı da evinden barkından edilirken neredeydiler? Ne yollar kesildi, ne de 'Hepimiz Türk'üz' denildi. Ne de cemaat liderleri en önde yürüdü. Ermeni terör örgütü ASALA yurtdışı elçi ve temsilcilerimizi öldürürken neredeydiniz? Bu bir çifte standart değil midir? Bu millet bir bütündür, siz araya girmeyin. Bu millet kardeştir. Bu milletin parçası olan kardeşlerimizi tahrik ederek yanılgıya sürükleyen iç ve dış mihraklar artık bu milletten elini çekmelidir. Bu şer güçleri cenaze töreninde Türkiye Cumhuriyeti bayrağını açtırmamışlardır. Geçmişte Diyarbakır'da oynanan oyunlar şimdi Trabzon'da oynanmaktadır. Trabzon'da oynanan oyunlar bellidir. Çünkü bu ilimiz terör olaylarında en çok evladını şehit veren ilir. Bu bir rastlantı değil, batının Pontus Rum Devleti'ni geri getirmek için bir oyun oynamaya çalıştığı bir yerdir. Trabzon'a dışarıdan getirilen Tayadlıların F tipi cezaevi olmayan ilimizde F tipi cezaevine karşı eylem yapmaları ve PKK bayrağı açmaları, bu ilde şehit ve gazilerimizin kanayan maddi ve manevi yaralarına karşı bir provokasyon değildir de nedir?" ifadelerine yer verdi.

(İK-YK-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title