Haberler

Din Görevlilerine, Ailenin Korunması Eğitimi Verildi

Diyarbakır'da, "Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması" projesi kapsamında 2 bin din görevlisine eğitim verildi.

Diyarbakır'da, "Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesinde Din Görevlilerinin Katkısının Sağlanması" projesi kapsamında 2 bin din görevlisine eğitim verildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından hazırlanan proje ile aralarında imam, vaiz ve Kur'an kursu görevlilerinin bulunduğu 2 bin din görevlisi 4 gün süren eğitim seminerinde ailenin korunması ve şiddetin önlenmesi konusunda eğitim aldı.

Din görevlisi ve eğitmen Yahya Öğer, Diyarbakır Müftülüğünde gerçekleştirilen eğitimlerin çok yararlı geçtiğini söyledi.

Seminere katılan din görevlilerinin, seminerde aldıkları bilgileri cami cemaatine aktaracağını dile getiren Öğer, şöyle konuştu:

"Seminer oldukça yararlı oldu. Seminerlerde din adamlarına gerekli bilgiler verildi. Seminerde din görevlilerimize, ailenin korunması ve kadına yönelik şiddetin önlenmesinde din görevlilerinin rolü, ailenin korunmasına dair dini temeller, kadına yönelik şiddetle mücadelenin dini temelleri, kadına yönelik şiddete ilişkin genel bilgiler, aile içinde çocuğa ve kadına yönelik şiddeti önlemeye yönelik kanunlar, şiddete uğrayan kadınları yönlendirme ve onlarla yapılacak görüşmelerde dikkat edilecek konular hakkında bilgiler verdik. Genel olarak faydalı bir çalışma oldu." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Birleşmiş Milletler Diyarbakır Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title