Haberler

Dika, 'Dicle Nehri Sahil Parkı' Projesini Kabul Etti

Şırnak’ın Cizre İlçe Belediyesi’nin ’Dicle Nehri Sahil Parkı’ projesi Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından kabul edildi.

Şırnak'ın Cizre İlçe Belediyesi'nin 'Dicle Nehri Sahil Parkı' projesi Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından kabul edildi.

Dicle Kalkınma Ajansı'nın 2014 yılı Turizm, Kent ve Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında Cizre Belediyesi tarafından hazırlanan 'TRC3-14/TKSA/0019' referans numaralı 'Dicle Nehri Sahil Parkı' projesi ajans uzmanları tarafından yapılan teknik ve mali değerlendirmeler sonucunda Dicle Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu tarafından kabul edilip 707 bin 456 lira 51 kuruş destek almaya hak kazandı. Projenin DİKA tarafından kabul edilmesi ve bunun sonucundan DİKA'dan alınacak olan destekle bu projeyi hayata geçirmek için çalışmaların başlatıldığını belirten Cizre Belediye Eşbaşkanı Leyla İmret, "Bu proje sayesinde Nur Mahallesi Dicle Köprüsü'den başlayıp mahalle sahili boyunca uzun ve büyük bir park yapılacaktır. Yapılacak olan parkla hem Nur Mahallesi hem de ilçe güzel ve modern bir görünüme kavuşacaktır" dedi.

İmret, bu projenin hayata geçmesi için belediye proje ekibiyle beraber Dicle Kalkınma Ajansı Mardin merkez ofisine giderek DİKA Genel Sekreteri Tabip Gülbay ile sözleşme imzaladıklarını belirtti. 'Dicle Nehri Sahil Parkı' projesi Cizre'nin çehresini değiştirip ilçeye farklı bir görünüm kazandıracağına vurgu yapan Leyla İmret, "Bu projeyle, ilçemizde yeşil alanların ve halkın ortak kullanımına açık bir rekreasyon alanı oluşturulacak. İlçemizde ilk defa kamusal bir alanın ticari bir amaç için değil, sadece halka ait, yaşlı, çocuk, genç ve ailelere hitaben sosyal bir donatı alanı oluşturulacak. İlçemizde kişi başına düşen yeşil alanın arttırılmasını sağlanacak. Halkın dinlenebilecekleri mekan ve sosyal mekanlar oluşturulacak. Çocuklar için oyun parkları oluşturulup, gençlerimin ve ilçe halkının spor yapabilecekleri mekanların oluşmasını sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Leyla İmret Şırnak Cizre Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ömer 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 6-7 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Selahaddin Eyyubi 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 6 Mayıs Pazartesi 2024? Survivor kim kazandı? 6 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title