Haberler

Alman Gazetesi Die Zeit: Hitler Atatürk'e Özeniyordu

Güncelleme:

Die Zeit gazetesinin tarih bölümünde Nazi Diktatörü Hitler'in Atatürk'e olan hayranlığı anlatıldı. Gazete, başlığında Nazilerin Türk ateşiyle tutuştuğunu ifade etti.

Alman 'Die Zeit' gazetesinin bugün piyasaya çıkan sayısının tarih bölümünde Nazi Diktatörü Adolf Hitler'in Atatürk'e olan hayranlığı anlatıldı.

Gazete, başlığında Nazilerin Türk ateşiyle tutuştuğunu ifade ederken, makalede tarihçi Stefan Ihrig Hitler'in devamlı bir Atatürk hayranı olduğunu ama Atatürk'ün Hitler'e karşı hiçbir sempati duymadığını belirtti. Gazete, özetle Hitler'in örnek, model kişi olarak hep Atatürk'ü beğendiğini yazdı.

HİTLER'İN DİKKATİNDEN KAÇMADI

Gazetede, "Atatürk'ün Türkiye'yi kısa zamanda reformlarla modernleştirmesi Hitler'in dikkatinden kaçmadı. Atatürk'ün kadın eşitliğine önem vermesi, kendisinin bir İngiliz centilmeni gibi modern giyimli olması Hitler'i olumlu etkilemişti. Alman Nazileri, 1919 yılında Türkiye ateşi sardı. Osmanlı İmparatorluğuyla Almanya arasında başlayan ortak ekonomik çalışma, silah arkadaşlığı 1944 yılına kadar devam etti" diye yazıldı.

MÜCADELEDEN ÇOK ETKİLENMİŞ

Habere göre; Türkiye'nin 1919 yılında Versailles ve Sevr antlaşmalarına karşı tutumu, 1923 yılına kadar Türkiye'de devam eden bağımsızlık savaşı, ülkenin düşman güçlerinden kurtarılması Hitler'i çok etkilemiş. Haberde ayrıca, Hitler'in Türk siyasetçilere ve basınına Atatürk'ün karanlıkta parlayan bir yıldız olduğunu söyleyen ifadesinin basında geniş yer aldığı yazıldı.

"BEN ATATÜRK'ÜN 2. ÖĞRENCİSİYİM"

Dünyada en çok Atatürk biyografisinin teşhir edildiği ve okunduğu, Almanya'nın Atatürk'e olan sempatisinin 1938 yılına kadar devam ettiğine yer verildi. Makaledeki iddiaya göre; Hitler, Avrupa'nın ilk faşist diktatörü İtalyan Benito Mussolini'nin Atatürk'ün ilk öğrencisi, kendisi Adolf Hitler'in de ikinci öğrencisi olduğunu söylemiş. Makalede Hitler'in en sevdiği ve sahip olduğu objeler arasında Atatürk büstü olduğu da yazıldı. Ayrıca Hitler'in Atatürk'ün modernleştirme çalışmalarını takdir ederek Münih kentini Almanya'nın Ankara'sı yapmak istediği yazıda dikkat çekti.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Adolf Hitler Almanya Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500

Yorumlar (167)

Kasket..Mobil-IOS:

Evet haklı biri Yahudiliğe biride islâma darbe vurdu iki ameli yan yana koyarsanız hitler daha iyi ve siz putperestler büyük hesap Günündede atanız sizi kurtaracak mı acaba yazık atanızla övünmeye tapmaya daha ne kdr devam ediceksiniz..

28
88
yanıtYanıtla
ILGINC:

Bunları nerenizden uyduruyorsunuz acaba

yanıt2
yanıt1
Türkm@m.mm@m.m:

Bizim o atamız olmasa senin şu an bi inancında olmayacak ve bunları söyleyemiyecektin muhtemelen hristiyan olup adında michael olacaktı yat kalk dua etki o Ata oldu

yanıt4
yanıt3
AlperMobil-IOS:

Atatürk kadar din düşmanı iki yüzlü olamaz Hitler adam insanlik için birşeyler yapmaya çalıştı Yahudileri yok etmekle Atatürk ne yaptı Osmanlı'yı yıktı o da yetmezmiş gibi birde bizi özümüzden kopardı sanki onun sayesinde savaşları kazmadık biz o savaşları iman gücüyle kazandık!! Atatürk nedir biliyormusun İngiliz'lerin bizi attığı en büyük kazıktır çünkü Atatürk hayatında tek bir kursun bile atmamış bir adamdır ona tapmanizi İngilizler istedi beyinsizlerde tapmaya devam ediyorlar

64
45
yanıtYanıtla
AtatürkmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Rahat uyu atamm bu ülkeyi daima savunucak yiğit Türkler her daim var olacaktır. ..

31
43
yanıtYanıtla
Zaza KürdümobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Atatürk=Mussolini=Hitler=Stalin=Mao Zedong=Saddam Hüseyin=Esad=Sisi

42
31
yanıtYanıtla
Farklı Bakış:

ATATÜRK TÜM DÜNYANIN HAYRANLIĞINI TOPLAMIŞ BİR LİDERDİR. Bakmayın şimdiki siyasetçilerin abuk sabuk laflarına, ONLAR ATATÜRK''ÜN GÖLGESİ BİLE OLAMAZLAR. Halkından korkmayan, Halkın yoğun sevgisini gören ve halkın içinden çıkmayan liderleri bulmak çok zordur. ATATÜRK BUNU BAŞARMIŞTIR. HİTLER''de başarmak üzeriyken İKTİDARIN GÜCÜNE KAPILMASI ve DİKTATÖRLÜK SEVDASIYLA İŞLERİ TERS DÖNDÜRMÜŞTÜR.

55
13
yanıtYanıtla
HANGiSi DOGRU OLANI YAPTI,,,,,???:

hitler ve m. kemal, , , hangisi dogru olani yapti, , ? tabii ki, , hitler dogru olani yapti, , dünyada en fazla islam düsmani bir topluluk olan yahudileri silip süpürdü ama bitiremedi, , helal olsun diyorum, , ancak m. kemal hitlerin tam tersine oda dindarlara tam 27 sene kan kusturdu, asti kesti idam etti, , ayrica islam dinine akla hayale gelmedik darbeleri vurdu, , 140 senelik islam binasini yerle bir ettit, , milletimizi hiristiyan ve ateist olmasi icin kanunlar cikardi baskiyla dinsiz olmaya zorladi, lanet olsun,

25
40
yanıtYanıtla
ÇİRKİN KRALMobil-IOS:

Almanyada yaşıyorum ve ( Die Welt ) gazetesinde öyle bir haber yok yalan haber yapmayı bırakın.ATAPUT un ne mal olduğunu ve bu insanları nasıl ayırdığını zaten herkes biliyor.

16
48
yanıtYanıtla
Ibillerli:

Büyük önderimiz '' ATATÜRK '' her yönüyle örnek alinacak bir Liderdir.

40
16
yanıtYanıtla
Tüm 167 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title