Haberler

Didim'de Su Kesintisi

Didim’de yaz sezonun girmesiyle beraber ilçe merkezindeki bazı mahallelerde su kesintilerinin yaşanması tepki çekiyor.

Didim'de yaz sezonun girmesiyle beraber ilçe merkezindeki bazı mahallelerde su kesintilerinin yaşanması tepki çekiyor.

Didim'de şehir merkezinde bazı mahallelerde yaklaşık bir haftadır su kesintileri vatandaşı isyan ettirdi. Başta Yeni Mahalle, Efeler Mahallesi, Cumhuriyet Mahallesi ve Çamlık Mahallesinde sabah ve akşam saatlerinde suların kesildiğinden şikayet eden vatandaşlar 'Bu sıcakta ya susuz kalıyoruz ya da kaynak suya mahkum oluyoruz. Akşam işten eve geldiğimizde sular kesik oluyor ve her anlamda temizlik işlemlerimiz aksıyor. Musluk nöbetleri tutmaktan bıktık!. Her yaz bu su sorununun kabus olmaktan çıkarılmasını istiyoruz." dedi.

Su kesintileriyle ilgili gelen şikayetlerle ilgili basına açıklama yapan Belediye Başkanı A. Deniz Atabay konuyu Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı Su işleri birimine ilettiklerini belirterek "Yetkililer bize su kesintilerinin anlık yüklenmelerden kaynaklandığını bize bildirdiler. Kendiliğinden bu durumun düzeleceğini ifade ettiler. Bu kapsamda Su İşleri Büyük şehir belediyesine bağlı olmasına rağmen Yükselen Villalarının olduğu yerde bulunan su kuyusunun faaliyet geçmesi noktasında adım atılmasını söyledim. Bu konudaki yükümlülüğü aldık. Kısa sürede bu sorun da çözülmüş olacak" dedi.

Didim ve mahalleleri şu anda Didim Belediyesi tarafından açılan 21 su sondaj kuyusundan elde edilen yer altı suları ile su ihtiyacını karşılandığı öğrenilirken, 30 Mart yerel seçimlerinde Didim'e konuşan CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Didim ve çevresinin su sorunun Beşparmak Barajı ile çözeceklerini dile getirmişti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Mahallesi Aydın Didim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title