Haberler

Didim CHP'de Adayın Değişmesine Tepkiler Sürüyor

CHP’de MYK ve PM kararı ile 9 Şubat Pazar günü CHP’den Didim Belediye Başkan adaylığı geri çektirilen Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve partililer bugün Didim Belediyesi'nden CHP İlçe Seçim bürosuna yürüyüş yaptı.

CHP'de MYK ve PM kararı ile 9 Şubat Pazar günü CHP'den Didim Belediye Başkan adaylığı geri çektirilen Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve partililer bugün Didim Belediyesi'nden CHP İlçe Seçim bürosuna yürüyüş yaptı. Y

Didim CHP'de Mevcut Belediye Başkanı Mümin Kamacı'nın Aralık ayında açıklanan Belediye Başkan adaylığının MYK ve PM kararı ile geri çektirilmesinin ardından tepkiler bugünde sürdü. Bugün Didim Belediyesi önünde toplanan 3 bine yakın partili, Belediye Başkanı Mümin Kamacı öncülüğünde Cumhuriyet Caddesi üzerinden CHP İlçe Seçim bürosuna yürüdü. Yürüyüş öncesinde Belediye önünde kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mümin Kamacı yaşanan durum nedeniyle parti değişikliği gerçekleşirse, Didimlilerin "Didim'e gelen ödenek yardım kesilir" düşüncesine kapılmaması gerektiğine belirterek "Yardım, Dünde yoktu yarında yok gerçekten sizlerin paraları ile hizmet ürettik. Bu saatten sonra adaylığımız açıklanmış her şey hazır, geri dönüş yok. Asil olan sizlersiniz biz sizinle birlikte daha fazla çalışarak daha fazla güçlenerek hep beraber halkla birlikte iktidara yürüyeceğiz. Halkın iktidarını buraya getireceğiz. Hepimiz aynı sokaklarda yürüyoruz, bu süreç daha güçlü devam edecek ben sizlere güveniyorum. Kırıcı olmadan insanları kırmadan, hakaret etmeden burada medeni insanlar olarak güzel bir seçim süreci yaşayacağız. Mekan sizin mekanınız kartopu gibi büyüye büyüye ilerleyeceğiz. Bu halkın ne olduğunu Ankara ve herkes görecek, sizlere beni yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. "diye seslendi.

"KAPALI KAPILAR ARDINDA SÜREÇ YARATANLAR DEĞİL DE SÜREÇLERİN BİZE FARKLI DAYATMALARDA BULUNUYOR"

Açıklamanın ardından Belediye önünden başlayan yürüyüşte Kamacı'ya CHP'li İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri İlçe Başkanı Şavgu Aydın, İlçe yöneticileri ile çok sayıda partili destek verdi. CHP Seçim bürosu önünden toplanan kalabalığa ilk seslenen CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın "Mümin Kamacı ile Didim CHP'nin yüksek oy oranlarına imza att . Bu tablo bize gösterdi ki %26 ile gelip, %50lilere yükselten ve Türkiye büyümesinin 3,5 katı gelişmeye imza attı. İlçe nüfusu 65 Bine ulaştı. Tüm bu gelişmelerin altında imzası olan Mümin Kamacı idi. Bizler bu rakamlar 22 Aralık'ta PM ile kesinleşti ve Belediye Başkanımızla beraber seçim büromuzla birlikte gereken hazırlıkları yaptık. Maalesef Pazar günü 90 yıllık Cumhuriyet çınarına yakışmayan sonuçlar çıktı. Aydın Milletvekilleri durumu bizden öğrendiler. PM Bizden öğrendi. Kapalı kapılar ardında süreç yaratanlar değil de süreçlerin bize farklı dayatmalarda bulunuyor. Ben bu partinin her kademesinde bir çok yerde konuştum. Hayatımda içimi en yakan konuşmalardan birisini yapıyorum. Bu çatı altında her zaman yükselen çıtanın sesi olmaya alıştım Maalesef sesimizi kısmaya çalışıyorlar. Bunu yapanlara sandıkta gereken cevabı sizler vereceksiniz. Kongre sürecinde de Didim'de farklı gelişmeler yapılmak isteniyor diyerek aday olduk; bizleri kongrede, sokaklarda susturamayanlar bizleri Ankara'da 4-5 kişinin aldığı kararla susturmaya çalışıyorlar. Irmaktan geçerken at değiştirilmez denilir, inanıyorum ki bu hatadan dönüşecektir, dönülmezse halk sandıkta değiştirecektir. Bizler Atatürkçü, laik demokrat insanlar olarak 6 oku benimsemiş insanlar olarak aynı çizgimizden ödün vermeyeceğiz. Yeni aday arkadaşın ekibinin önünü tıkamamak ve geldiğim insanlarla gitmesini bilirim."diye seslendi.

"HAZMEDİLİR TÜRDEN DEĞİL"

Ardından burada tekrar söz alan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı Didim halkının verdiği desteğin her şeyi unutturacak nitelikte olduğunu belirterek " Bu parti binalarının çok tozunu yuttum. 1979 da kaydımı yaptırdım. 89 yılından günümüze değin her kademede çalıştım. Geçtiğimiz aylarda yapılan kamuoyu araştırmalarında çıkan sonuçları da herkes biliyor. Başarılı olan, çalışan bir başkanın karşılığı bu olmamalıydı. Gerçekten hazmedilir türden değil. Bu parti Dedemin partisi benim dedeme sorumluluğum var. Güzel günler göreceğiz merak etmeyin. Sizler halksınız halkla beraber olacağız. Bize Ankara'dan gelmiş olan bu talimata nasıl cevap vereceğinizi biliyorsunuz. Biz arkadaşlarımızla ekibimizle epey yol kat ettik, ben bugüne kadar hiçbir arkadaşıma satış yapmadım, bundan sonrada yapmayacağım. Hep beraber yolumuza devam edeceğiz. CHP üyeleri partimin gönül dostları, yurtsever laik demokratik Atatürkçü insanlarla gene beraber olacağız. Felsefemizden dünya görüşümüzden kimse bizi alıkoyamaz. Daha fazla insanla daha fazla oyla yürüyeceğiz. Ankaralarla bu iş olmaz, Didim halkı buna razı gelmez. Bunlar parti logosu ile iş bitiyor sanıyor ama bu iş öyle olmaz. Siz talimatla mı oy vereceksiniz" dedi.

"31 MART PAZARTESİ GÜNÜ SAAT 09.00'DA BULUŞARAK BELEDİYEYE TEKRAR YÜRÜYECEĞİZ."

Kamacı, destek sloganları arasında devam ettiği konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; "Didim'de gerçekten gelecek bekliyorlar daha yaşanılası bir kent için güzel şeyler yapılmasını istiyorlar bunun için buradalar bizlerde gençlerimize yarınlarımıza daha iyi bir gelecek için 10 yıl mücadele ettik. Baskılara karşı geldik. Bizler yılmadık yıkılmadık sizin karşınızda duruyoruz. Daha kalabalık bir grup ve çalışma ile tekrar orada olacağız. Bu çalışmaları haseten hep birlikte yürüteceğiz. Burada her kesimden insan görüyorum. Biz artık parti çemberini de aştık. Biz önce insan felsefesi ile yola çıktık; dil, din, ırk gözetmeksizin hizmet ettik. Görev süremce insanları cüzdanına, rengine, inancına göre ayırt etmedim. Bundan sonra da böyle olacak. Demokrasinin kurum ve kurallarının en uç noktasına kadar uygulandığı Didim Kenti ve yüzü gülen insanların dolaşması için gecemizi gündüzümüze kattık çalıştık. Onun için genel merkezin aldığı karar onları bağlıyor. Bizi bağlamıyor. 30 Martta Didimlilerin o sandıkları nasıl kapatacaklarını görecekler. Talimatla bir şey olmadığını görecekler, Didim halkı bu kararı yol, su elektrik olarak geri gönderecekler. Didim'i yeniden inşa edeceğiz. Daha güzel Daha büyük olacak, yapılanlarla gurur duyacaksınız. Sizler omuz vereceksiniz, bizler de yürüyeceğiz. Yeniden kazanacağız. Bu büroda 31 Mart Pazartesi günü saat 09.00'da buluşarak Belediyeye tekrar yürüyeceğiz. Bu yoğun süreçte beni yalnız bırakmayacağınızı biliyor şimdiden teşekkür ediyorum; 31 Martta burada buluşalım"

Açıklamanın ardından partililer Kamacı'ya sevgi gösterisinde bulunurken CHP PM'den adaylık kararıyla ilgili İlçe Örgütüne resmi bir yazı ulaşmadığı öğrenilirken, İlçe örgütünden resmi istifaların olmadığı ifade edildi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mümin Kamacı Aydın Didim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title